Faina de hrisca 500g - Solaris

Faina de hrisca 500g – Solaris

6.50 lei

Descriere

Faina de hrisca

Gramaj 500g

Faina de hrisca este macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.

Compozitie:

– are continut crescut de niacina, riboflavina, piridoxina si tiamina. Nu lipsesc nici mineralele: zinc, fier si potasiu.

Valori nutritionale:/100g

 

  • Energie (kj/kcal) 335 kcal/1403 kj
  • Grasimi 3,1 g
  • din care acizi grasi saturati 0,7 g
  • Carbohidrati 70,6 g
  • din care zaharuri 2,6 g
  • Fibre 10 g
  • Proteine 12,6 g
  • Sare 0 g

Proprietati si beneficii:

  • menţine nivelul de glucoză din sânge în limitele normale
  • previne instalarea diabetului de tip II
  • vitaminele şi mineralele din boabele de hrişcă scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal)
  • menţine tânăr sistemul nervos
  • îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi memorare
  • vă protejează împotriva accidentelor vasculare
  • scade colesterolul
  • ţine sub control tensiunea arterială
  • previne apariţia pietrelor la bilă

Poate fi folosita pentru pregatirea diferitelor produse de panificatie, amestecat cu faina de grau, cu faina de porumb sau cu faina de orz. Se mai poate adauga in supe, ciorbe, sosuri, aluaturi, ideal la aluatul pentru clatite.
Este potrivit pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten.

Moduri de preparare:

  • Prin fierbere. Înainte de a fi consumate, semințele integrale de hrișcă se clătesc, iar apoi se fierb la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute, fără a le amesteca prea mult. Raportul dintre cantitatea de hrișcă pregătită pentru fiert și apă ar trebui să fie de 1:2, respectiv pentru a fierbe o cană de hrișcă și a o consuma ca atare este nevoie de două căni de apă. Bineînțeles, acest raport se schimbă dacă este vorba de fierberea semințelor de hrișcă în supe sau ciorbe.
  • Prin coacere. Boabele de hrișcă se pun în tava de copt, stropite cu puțină apă și sare. Se țin la cuptor aproximativ 10 minute, până când devin crocante, dar ușor de consumat.
  • Prin rehidratare. Cantitatea de hrișcă de care aveți nevoie se lasă în apă peste noapte și se consumă a doua zi.
  • Prin germinare. După etapa de rehidratare, semințele se clătesc bine și se pun pe o farfurie întinsă, pentru a preveni mucegăirea lor. Apoi, acestea se lasă la încolțit timp de două-trei zile, într-un loc umbros și călduros. În acest răstimp, semințele se clătesc de două ori pe zi, iar după germinare se lasă la scurs într-o sită. După acest proces, germenii sunt gata de consum.

Informații suplimentare

Greutate 500 g

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Faina de hrisca 500g – Solaris”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *