Descriere
Amestec de legume fara sare:
Gramaj – 125g
Amestec de legume fara sare este o combinatie gustoasa de legume si condimente ce ofera savoare preparatelor culinare.
Amestec de legume fara sare – Ingrediente:
legume uscate:
- ceapa,
- morcovi,
- pastarnac,
- patrunjel-radacina
- praz-frunze
- fulgi de rosii
- telina
- condiment: sofran.
Ingredientele sunt maruntite si in proportie variabila.
Nu contine sare si potentiatori de aroma.
Fara conservanti
Fara glutamat.
Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 1545 kj/ 363 kcal
- Grasimi – 1 din care acizi grasi saturati – 0 g
- Carbohidrati – 75 g din care zaharuri – 10 g
- Fibre – 9.9 g
- Proteine – 7.7 g
- Sare – 0 g
Amestec de legume fara sare – Idei de servire:
Se foloseste pentru a da gust mancarurilor.
Proprietati si beneficii:
Pastarnacul este considerat o planta foarte nutritiva, importanta şi datorita efectelor sale medicinale. Conţine vitamina A, C, B1, B2, folaţi, acid folic, saruri minerale şi oligoelemente de potasiu, fier, calciu, cupru, brom, iod, uleiuri volatile, terpene, pinene, apeină, lignină, zaharuri, amidon şi fibre. Planta are acţiune diuretica, depurativa, antioxidanta, tonica, antireumatismala, antipiretica, antitoxica, emenagoga, sedativa şi stomahica.
Morcovii sunt o sursa excelenta de vitamina A, oferind 210% din nevoile unui adult pe zi. Acestia ofera si 6% din necesarul de vitamina C, 2% din necesarul de calciu si 2% din necesarul de fier, pe portie.
Antioxidantul beta-caroten da morcovului culoarea portocalie. Acesta este absorbit in intestin si transformat in vitamina A in timpul digestiei.
Morcovii contin fibre, vitamina K, potasiu, acid folic, mangan, fosfor, magneziu, vitamina E si zinc.
Ţelina acţioneaza în organism ca un bun agent digestiv, diuretic, antiasmatic, carminativ, expectorant. Principalele substanţe active importante din ţelina sunt: vitaminele A, B şi C, saruri minerale, colina, tirazina, acid glutamic, anhidrida sedanomica şi sedanolida (compuşi specifici ţelinei)..
Patrunjelul conţine mai multa vitamina C decat lamaia, portocala sau varza, la care se adauga vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E.
De asemenea, este o sursa importanta de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi.
Printre beneficiile pentru sanatate, ale cepei se numara tratarea racelilor, a astmului bronsic, infectiilor bacterine, problemelor respiratorii, anginei pectorale si tusei.
Informații suplimentare
Greutate | 125 g |
---|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.