Belsug de legume fara sare:

Gramaj – 250 g

Belsug de legume fara sare da o savoare deosebita preparatelor tale, fara ingrediente daunatoare organismului. 

Belsug de legume fara sare – Ingrediente:

Legume deshidratate:

  • pastarnac,
  • morcov,
  • telina,
  • patrunjel,
  • ceapa,
  • rosii,
  • ardei,
  • cartofi,

Condiment – piper.

Ingredientele sunt maruntite, in proportie variabila. Nu contin aditivi sau conservanti.

Belsug de legume fara sare – Idei de servire:

Poate fi folosit in ciorbe, tocanite, pentru gustul veritabil al legumelor.

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 411.91 kcal/ 1723.43 kj

  • Proteine – 11.19 g
  • Grasimi – 5.94 g
  • Carbohidrati – 65.84 g
  • Fibre – 24.39 g
  • Sare – 0 g

Proprietati si beneficii:

Pastarnacul este considerat o planta foarte nutritiva, importanta şi datorita efectelor sale medicinale. Conţine vitamina A, C, B1, B2, folaţi, acid folic, saruri minerale şi oligoelemente de potasiu, fier, calciu, cupru, brom, iod, uleiuri volatile, terpene, pinene, apeină, lignină, zaharuri, amidon şi fibre. Planta are acţiune diuretica, depurativa, antioxidanta, tonica, antireumatismala, antipiretica, antitoxica, emenagoga, sedativa şi stomahica.

Morcovii sunt o sursa excelenta de vitamina A, oferind 210% din nevoile unui adult pe zi. Acestia ofera si 6% din necesarul de vitamina C, 2% din necesarul de calciu si 2% din necesarul de fier, pe portie.

Antioxidantul beta-caroten da morcovului culoarea portocalie. Acesta este absorbit in intestin si transformat in vitamina A in timpul digestiei.

Morcovii contin fibre, vitamina K, potasiu, acid folic, mangan, fosfor, magneziu, vitamina E si zinc.

Ţelina acţioneaza în organism ca un bun agent digestiv, diuretic, antiasmatic, carminativ, expectorant. Principalele substanţe active importante din ţelina sunt: vitaminele A, B şi C, saruri minerale, colina, tirazina, acid glutamic, anhidrida sedanomica şi sedanolida (compuşi specifici ţelinei)..

Patrunjelul conţine mai multa vitamina C decat lamaia, portocala sau varza, la care se adauga vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E.
De asemenea, este o sursa importanta de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi.

Printre beneficiile pentru sanatate, ale cepei se numara tratarea racelilor, a astmului bronsic, infectiilor bacterine, problemelor respiratorii, anginei pectorale si tusei.

Greutate 250 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Belsug de legume fara sare 250g – Solaris”

0
X