Descriere
Caise deshidratate fara samburi:
Gramaj – 200 g
Caise deshidratate fara samburi sunt o sursa buna de fibre alimentare si potasiu, avand un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. Prin aportul ridicat de fier, aceste fructe sunt recomandate in cazurile severe de anemie. Fructul este foarte nutritiv, laxativ, si este recomandat in astenii, insomnii, convalescente. Caisele imbunatatesc vederea si ajuta la regenerarea tesuturilor si a nervilor.
Caise deshidratate fara samburi – Compozitie:
- caise deshidratate fara samburi;
- dioxid de sulf;
- sulfiti.
Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 1009 kj/ 241 kcal
- proteine – 3.4 g;
- grasimi – 0.51 g;
- din care acizi grasi saturati – 0.02 g;
- glucide – 55.0 g;
- din care zaharuri – 53.0 g;
- sare – 0.0 g.
Idei de servire:
Pentru imbunatatirea acuitatii vizuale, se oparesc 100 g caise uscate, apoi, dupa jumatate de ora, caisele se maruntesc, se adauga 100 g morcov ras si o lingura zahar pudra. Se amesteca bine si se va consuma de trei ori pe saptamina.
Aceleasi caise inmuiate si strivite, in amestec cu miezul de la o felie mai mare de lamiie si o lingurita de miere. Acest preparat mareste rezistenta la imbolnavire, intareste sistemul imunitar.
Uz cosmetic:
Caisele inmuiate se freaca bine, pana ajung ca o pasta omogena. Se aplica pe fata, intr-un strat uniform, pentru 10 minute. Masca curata in profunzime si tonifica tenul.
Proprietati si beneficii:
- Avantajul caiselor uscate este ca pot fi consumate chiar si de cei care sufera de afectiuni ale stomacului sau ale ficatului, caisele proaspete fiindu-le acestora neindicate deoarece pot provoca tulburari digestive sau biliare (arsuri, deranjament etc.).
- Continutul bogat in minerale face din caisele uscate aliatul important pentru combaterea anemiei provocate de lipsa fierului din organism. Asadar putem avea un orgsnism sanatos consumand un tratament cu caise deshidratate timp de 15 zile: se pun la muiat circa 10 – 15 caise confiate pentru o jumatate de ora pentru a fi bine hidratate si se consuma la cina, ideal ar fi ca singur aliment.
- Caisele uscate stimuleaza digestia, datorita substantelor alcaline pe care le contin, asadar este bine sa le consumam cu o jumatate de ora inainte de mesele principale.
- Continutul bogat in betacaroten al caiselor deshidratate le dau recomandarea de a putea fi consumate in cazul in care avem pielea afectata de eczeme, acnee si alte infectii ale pielii, dar si in cazul unei vederi slabe, vitamina A din aceste fructe uscate vin in ajutor.
Informații suplimentare
Greutate | 200 g |
---|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.