Ceai de coada soricelului 50g – Dacia Plant

Sold: 0

5,20 lei

Stoc epuizat

Compară

Ceai de coada soricelului:

Gramaj – 50g

Ceai de coada soricelului este recomandat pentru sustinerea functiei digestive, hepatice si pentru reducerea riscului de sangerare. Favorizeaza procesul de regenerare al pielii. Reduce disconfortul care apare la nivelul venelor hemoroidale si al mucoasei anale. 

Ceai de coada soricelului – Ingrediente:

Parte aeriana si flori de coada-soricelului (Achillea millefolium) 100%.

Mod de administrare:

Uz intern:

Infuzie din 1 – 2 lingurite planta la o cana cu apa clocotita, se lasa acoperit 5 – 7 minute.

  •  2-3 cani pe zi.

Uz extern:

Infuzie de 2 lingurite la o cana cu apa si pentru disconfortul din zona rectului, infuzie concentrata de 30 – 50 g de flori la 1 litru de apa. Se lasa acoperit 10 minute.

  • bai locale si comprese cu infuzie concentrata.

Intrebuintari:

  • Sustine functia digestiva (regleaza motilitatea gastrointestinala, ajuta la eliminarea gazelor).
  • Sustine circulația venoasa.
  • Contribuie la functionarea normala a ciclului menstrual.

Alte întrebuintari:

Uz intern:

  • enterocolite,
  • colici abdominale,
  • dischinezie biliară,
  • inflamații cronice ale anexelor la femei și calmarea durerilor menstruale.

Uz extern:

  • plagi,
  • arsuri,
  • hemoroizi,
  • ulcere varicoase,
  • abcese dentare.

Contraindicatii:
Dozele pentru copii se vor recomanda de catre medic.
Contraindicat femeilor insarcinate sau care alapteaza.
A se administra decalat cu 1 – 2 ore de orice produs pe baza de fier.

Curiozitati:

Coada soricelului face parte din familia Asteraceae, fiind o planta erbacee, perena, cu frunze penate, paroase si flori albe sau trandafirii.
Numele stiintific al plantei Achillea provine de la Ahile, eroul legendar al razboiului troian, care folosea coada soricelului pentru a vindeca ranile soldatilor sai. Planta creste in toate zonele, de la campie pana la regiunile subalpine. O intalnim la marginea padurilor, a drumurilor, in fanete, poieni, soluri nisipoase, in locuri insorite sau umbrite. Se mai numeste bradatel, coada-soarecii, crestatea, iarba-oilor, iarba stranutatoare, sorocina, sorecie, etc. In unele zone, frunzele tinere se folosesc in alimentatie ca ingredient in salate, supe de verdeturi sau drept condiment la prepararea chiftelelor de cartofi.

Ceaiurile de la Dacia Plant sunt realizate din plante medicinale autohtone. Gustul si proprietatile plantelor se pastreaza nealterate, datorita folosirii unui procedeu de taiere a plantelor, nu de macinare.

• Plantele din ceaiuri nu sunt tratate termic sau chimic.
• Sunt conforme cu standardele de calitate europene.
• Nu contin coloranti, conservanti, arome sau indulcitori artificiali.

Greutate 50 g
0
X