Ceai de echinacea:

Gramaj – 50g

Ceai de echinacea contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si la reducerea riscului de contaminare cu bacterii, ciuperci si virusuri respiratorii. Produsul reduce senzatia de arsura la nivelul pielii.

Ceai de echinacea – Ingrediente:

  • echinacea (Echinacea purpurea) – parti aeriene.

Mod de administrare:

Intern:
Pulberea cu administrare sublinguala– planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
Maceratul la rece – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.

In cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.

Extern:
Se fac spalaturi locale cu maceratul sau cu infuzia de planta.

Contraindicatii

Intoleranta la echinacea.

Contribuie la:

Intern:

  • functionarea in conditii optime a sistemului imunitar;
  • functionarea normala a leucocitelor, celulele albe din sange cu rol in mentinerea imunitatii prin procesul de fagocitare al bacteriilor patogene;
  • reducerea riscului de contaminare cu bacterii, ciuperci si virusuri respiratorii si raspandirea acestora in organism;
  • sustinerea productiei normale de interferon si anticorpi (cu rol in apararea organismului).
Extern:
  • functionarea normala a sistemului imunitar al pielii;
  • reducerea senzatiei de arsura la nivelul pielii;
  • favorizarea regenerarii pielii.
Actiuni
Intern:
  • imunostimulent,
  • produce cresterea secretiei de interferon;
  • inhiba hialuronidaza (opreste actiunea invaziva a bacteriilor);
  • inhiba multiplicarea virusurilor;
  • antiinflamator;
  • stimuleaza activitatea corticosuprarenala.
Extern:
  • stimulent al imunitatii locale;
  • antiinflamator;
  • cicatrizant.

Ceaiurile de la Dacia Plant sunt realizate din plante medicinale autohtone. Gustul si proprietatile plantelor se pastreaza nealterate, datorita folosirii unui procedeu de taiere a plantelor, nu de macinare.

• Plantele din ceaiuri nu sunt tratate termic sau chimic.
• Sunt conforme cu standardele de calitate europene.
• Nu contin coloranti, conservanti, arome sau indulcitori artificiali.

Greutate 50 g
0
X