Ceai din frunze de nuc 50g – AdNatura

Sold: 0

5,60 lei

Stoc epuizat

Compară
SKU: 18-331 Categorie: Etichete: , ,

Ceai din frunze de nuc:

Gramaj – 50 g

Ceai din frunze de nuc contribuie la funcţionarea normala a tractului intestinal.

Ceai din frunze de nuc – Compozitie:

  • frunze de nuc (Juglandis Folium).

 Beneficii:

  • Principii active: taninuri, flavonozide, minerale, vitamina C, juglona si hidrojuglona.

 Proprietati:

  • are actiune astringenta, bacteriostatica, hipoglicemianta, antidiareica, antireumatismala, usor hipotensiva.

Intern: inflamatii gastro-intestinale, hiperglicemie, hemoragii, diaree, transpiratie excesiva.
Extern: eczeme, dermatite de contact, micoze, dermatite cronice, ten gras.

Ceai din frunze de nuc – Administrare:

Intern: infuzie din 1-2 linguriţe cu planta la  250 ml apa clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi, intre mesele principale.

Extern:  infuzie concentrata din 2-3 linguri cu planta la 500ml de apa clocotita, pentru spalaturi, comprese, cataplasme, gargara.

Contraindicatii:
La dozele recomandate nu se cunosc. Cura nu trebuie sa dureze mai mult de 6 luni.

Curiozitati:

Originea nucului pare a se pierde in negura timpului si se crede ca a fost prezent inaintea perioadei glaciare, dupa care a rezistat doar in cateva zone. Exista (ca peste tot, si la fiecare legenda) opinii ca patria lui adevarata ar fi Iranul si de acolo ar fi plecat in Asia Mica, Caucaz, Asia Centrala unde se intalneste si astazi in stare salbatica.

In India, nucul se pomeneşte inca din sec. I î. Hr, in manuscrisele sanscrite, iar in China, nucul se cultiva cu 140-150 ani inaintea erei crestine.

Nucul este un arbore foios ce poate ajunge pana la 30m inaltime, cu o coroana globuloasa, frunze  compuse. Fructele sunt niste drupe globuloase, mari de 4-5cm, cu invelis carnos, verde. In interiorul acesteia se gaseste o samanta mare, comestibila. Nucul are o longevitate de 300-400 de ani. In scop terapuetic se folosesc frunzele (Juglandis folium), pericarpul fructelor (Juglandis pericarpium) si fructele (Juglandis fructus).
Datorita continutului biochimic foarte diversificat, exista multiple proprietati terapeutice. Frunzele si pericarpul sunt bogate in taninuri, ulei volatil, naftachinone, flavonoide si sunt indicate pentru efectele lor hipoglicemiante, depurative, hemostatice, antidiareice, astringente, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente si antimicotice.

Fructele sunt extrem de bogate in acizi grasi monosaturati (aprox. 72%), precum este acidul oleic si o excelenta sursa de acizi graai esentiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoleic (ALA) si acidele arachidonice.

Introducerea regulata in meniu a nucilor ajuta la reducerea colesterolului negativ si la cresterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.

Greutate 50 g
0
X