Ceai de teci de fasole:

Gramaj – 50g

Ceai de teci de fasole (sub forma de decoct) este un bun diuretic si are o foarte mare eficienta in tratamentul diabetului zaharat. Reduce cantitatea de zahar din sange, curata organismul de toxine si, mai ales, igienizeaza rinichii si caile urinare.

Ceai de teci de fasole – Compozitie:

Teci de fasole (Phaseolus vulgaris L.)

Principii active: peptide, aminoacizi liberi, hemiceluloza, pectine, vitamine, alantoina, acid salicilic, acid fosforic, saruri minerale.

  • Mentine un metabolism normal al glucozei datorita enzimelor, polifenolilor si a acidului ascorbic, constituenti prezenti în aceasta planta.
  • Ajuta la controlul greutatii
  • Inhiba activitatea enzimei a-amilaza, împiedicand astfel transformarea carbohidratilor complexi în zaharuri simple, care sunt stocate ca grasimi de depozitare daca nu sunt utilizate imediat de organism. Rezultatul este o diminuare a tesutului adipos.

Tratamentul cu ceai mareste cantitatea de urina, inlaturand astfel excesul de apa din corp. Odata cu aceasta se elimina si toxinele, contribuind astfel la ameliorarea starilor reumatice. Datorita acidului silicic pe care il contin, tecile de fasole remineralizeaza organismul.

In cistite afectiuni ale vezicii urinare, ceaiul din teci de fasole calmeaza spasmele, normalizand urinarea. Eruptiile pielii (acneea) cedeaza dupa o cura cu fasole verde, folosita ca aliment sau
sub forma de ceai preparat din teci uscate de fasole.

Mod de utilizare:

Intern: decoct. Se fierbe o lingura produs in 250 ml apa timp de 10-15 minute, dupa care se strecoara si se consuma ca atare, la temperatura camerei. Se beau 2- 3 cani cu ceai pe zi, inaintea meselor principale.

Atentionari :

La dozele şi la modul de utilizare recomandate nu se cunosc efecte adverse, excepţie putând face unele persoane alergice la oricare dintre ingrediente.

Curiozitati:

De la fasole ( in scop terapeutic ) se folosesc doar tecile, fara seminte. Acestea sunt cojile de la pastai, care se culeg verzi si apoi se usuca. Fitoterapia recomanda soiurile care au pastaia alba. Tecile contin aminoacizi, substante minerale, vitamina C, tirozida si triptofan.

0
X