Ceai de trifoi rosu 30g – Stef Mar

Sold: 0

8,30 lei

Quantity
Compară
SKU: 18-191 Categorie: Etichetă:

Ceai de trifoi rosu:

Gramaj – 50g

Ceai de trifoi rosu este adjuvant in eliminarea secretiilor bronsice.

Ceai de trifoi rosu – Ingrediente:

Inflorescente de trifoi rosu (Trifoli rubri flores).

Mod de administrare:

Intern – sub forma de infuzie din 1 lingurita de planta la 200 ml de apa clocotita. Se lasa 15 minute si se beau 2-3 cani de ceai pe zi. Se poate face si decoct din 2 lingurite de planta la 250 ml de apa. Se fierbe 5 minute si se beau 2 cani pe zi.

Extern – sub forma de infuzie din 100 g de planta peste care se toarna 1 l de apa clocotita. Se lasa 20 de minute si se adauga la apa de baie.

Proprietati si beneficii:

Planta conţine uleiuri volatile, fitosteroli, flavonozide (izoflavone cu acţiune estrogenica), acizi fenolici, acid salicilic, cumarine, saponozide triterpenice, mucilagii, lecitina, vitamina A, E, C, B2, B3 şi substante minerale (calciu, crom, magneziu, potasiu, siliciu).

Trifoiul rosu are proprietati sedative, antiseptice, antiinflamatoare, diuretice si mineralizante.

Preparatele din flori de trifoi rosu sunt recomandate in deranjamente stomacale si intestinale, fiind sedative si laxative si, totodata, un regulator al traficului gastro-intestinal.

Aceste preparate mai sunt indicate in afectiuni ale prostatei, afectiuni ale cailor respiratorii, osteoporoza, boli de rinichi, spondiloza.

Contraindicatii:

Preparatele cu trifoi rosu nu se administreaza femeilor gravide (risc de avort), persoanelor care urmeaza tratamente cu anticoagulante, existand riscul producerii de hemoragii sau persoanelor predispuse la hemoragii.

De asemenea, este contraindicata administrarea simultana a trifoiului rosu cu medicamentele care contin salicilati.

Curiozitati:

Trifoiul rosu este o planta furajera si medicinala perena, cu o tulpina ce poate atinge pana la un metru inaltime, fiind muchiata si doar putin ramificata. Creste sub forma de tufe, nu numai in culturi, ci si in stare salbatica – prin pajisti, fanete, poieni de padure.

Pentru uz medicinal se recolteaza florile, fara codita, din care se prepara infuzie, tinctura sau decoct.

0
X