Ceai osul iepurelui 50g – StefMar

Sold: 0

3,60 lei

Stoc epuizat

Compară
SKU: 18- 67 Categorie: Etichete: , , , ,

Ceai osul iepurelui:

Gramaj – 50g

Ceai osul iepurelui +

Ceai osul iepurelui – Ingrediente:

radacinile plantei Ononis spinosa L., fam. Fabaceae

Mod de administrare:

Infuzia din radacina de osul-iepurelui se prepara din 1 lingura de produs maruntit, la ½ de litru de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.

Se poate prepara si un decoct din 1 lingura de radacina bine maruntita, la 1 cana cu apa. Se fierbe 15 minute la foc linistit si se strecoara.
Se beau 3 cani pe zi.

Contraindicatii:

Sarcina si alaptare.

Proprietati si beneficii:

Contine: saponozide triterpenice si tetraciclice, izoflavone (ononina), acid citric, onospina, sisterol, uleiuri volatile.

  • Adjuvant in eliminarea excesului de apa si acid uric din organism.
  • Stimuleaza eliminarea toxinelor din organism.
  • Ajuta la calmarea inflamatiilor.

Actiune:

  • diuretica,
  • antiseptica,
  • depurativa,
  • hemostatica.

Curiozitati:

Osul iepurelui (Ononis spinosa) este o planta erbacee din familia Fabaceae, intalnita prin pasuni, fanete aride si terenuri nisipoase, de-a lungul apelor curgatoare si la marginea drumurilor. Este iubitoare de caldura si prefera solurile uscate, nu poate supravieţui în zonele permanent umbroase. Este o planta perena ce are in pamant un rizom in prelungirea caruia radacina, avand culoarea cenusie, atinge o lungime de pana la 20 cm. Tulpina este inalta pana la 60 cm, lemnoasa la baza, cu multe ramificatii spre varf. Frunzele sunt de doua feluri: trifoiate si netede (primul tip) si simple acoperite de peri (al doilea tip).

In scopuri medicinale se utilizeaza in special partile subterane, radacinile, recoltate in lunile martie-aprilie si septembrie-noiembrie, care sunt taiate in felii si uscate cu grija pentru o utilizare ulterioara. Culoarea este brun-cenusie la exterior, galben-cenusie la interior, au miros slab, necaracteristic, iar gustul este la inceput dulceag, apoi amar, astringent.

Greutate 50 g
0
X