Descriere
Ciocolata neagra cu menta:
Gramaj – 75 g
Ciocolata neagra cu menta are aroma intensa si nu contine adaos de zahar, fiind indulcita natural cu stevia. Are o cantitate destul de mare de cacao, de aproximativ 54%, iar datorita indulcitorilor naturali are cu 20% mai putine calorii fata de o ciocolata indulcita cu zahar. Nu creste nivelul de glucoza din sange, fiind potrivita si pentru persoanele ce sufera de diabet.
Ciocolata neagra cu menta – Ingrediente:
- Indulcitor (maltitol);
- Unt de cacao;
- Masa de cacao;
- Inulina;
- Pudra de cacao degresata;
- Frunze de menta (3%);
- Emulsificator (lecitina de soia);
- Arome (menta si vanilie).
Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 1867 kj/ 452 kcal
- Grasimi: 32.0 g;
- din care acizi grasi saturati: 19.0 g;
- Carbohidrati: 48.0 g;
- din care zaharuri: <0.5 g;
- din care polioli: 45.0 g;
- Fibre: 10.0 g;
- Proteine: 6.0 g;
- Sare: 0.08 g.
De ce sa consumam ciocolata neagra?
Ciocolata, cel mai iubit dulce din lume, caruia îi rezistam cu greu, poate fi un aliment sanatos, asta daca e consumat regulat si in cantitati mici.
Ciocolata neagra trebuie sa aiba in continut cel putin 35% cacao in substanta solida si cel putin 20% unt de cacao. Recomand consumul de ciocolata cu un procent cat mai mare de cacao, care poate ajunge pana la 80% si chiar 85%. Ciocolata de calitate are un gust amarui si aromat. Cu cat continutul in cacao este mai mare, cu atat creste si aportul de antioxidanti.
Se recomanda consumul a 2-3 bucatele de ciocolata, in prima parte a zilei, de 2-3 ori pe saptamana, pentru a evita cresterea ponderala.
Beneficiile ciocolatei pentru organism:
- Boabele de cacao sunt pline de vitamine importante, A, B1, B2, B3, C, E, si minerale, precum magneziu, calciu, cupru, potasiu, de care corpul are nevoie pentru a functiona la capacitate maxima.
- Ciocolata neagra create fluxul de sange de la nivelul creierului si contribuie la imbunatatirea functiei cognitive.
- Scade riscul de accident vascular cerebral. Continutul ridicat de cacao are proprietati anticoagulante, scazand vascozitatea sangelui.
- Antioxidantii din ciocolata pot participa la combaterea si distrugerea radicalilor liberi ce cresc considerabil riscul cancerigen.
Informații suplimentare
Greutate | 75 g |
---|