Descriere
Ciocolata vegana cu alune si sare:
Gramaj – 100 g
Ciocolata vegana cu alune si sare este ideala celor cu diabet sau celor care vor sa excluda din alimentatie zaharul.
Ciocolata vegana cu alune si sare – Ingrediente:
- masa de cacao – 72%
- nectar granulat din flori de cocos
- unt de cacao
- alune de padure – 20%
- sare roz de himalaya – 1%
Poate contine urme de fructe cu coaja tare.
Fara zahar adaugat, fara lecitina de soia.
Gustul ciocolatei noastre este o alchimi intre ingredientele naturale de inalta calitate, maiestrie, principii nutritionale si respectul pentru viata.
Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 2321 kj/ 561 kcal
- Grasimi – 45 g din care acizi grasi saturati – 17 g
- Carbohidrati – 39 g din care zaharuri – 8 g
- Proteine – 9.5 g
- Sare – 2 g
Curiozitati:
Cacao este denumirea semințelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao) care dupa uscare se macina sub forma de pulbere. Cacaua este un produs de export important a numeroase țari în curs de dezvoltare. Cacao este materia primă principală pentru obținerea de ciocolata.
Nectarul din flori de cocos este extras din nectarul florilor palmierului de cocos. Se foloseste ca si indulcitor si are indice glicemic scazut.
Untul de cacao mai poarta numele de ulei de theobrama. De altfel, arborele de cacao, cel din a carui boabe se obține untul, poartă denumirea științifica de theobrama cacao și creste în padurile tropicale din America de Sud.
Pentru a obține untul, boabele de cacao se curata, se lasa la fermentat (în frunze de bananier), apoi se coc, se îndeparteaza cojile, iar ulterior sunt presate și rasnite.
Dupa rasnirea lor rezulta masa de cacao care seamana cu un lichior de cacao și care conține 54 – 58% unt. Acest lichior devine solid la temperatura camerei și are aspectul ciocolatei negre, dar cu un miros mult mai puternic. Masa aceasta de cacao se preseaza, iar în felul acesta se separa untul de cacao și pudra.
Informații suplimentare
Greutate | 100 g |
---|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.