Crema balsam cu galbenele si catina:

Gramaj – 40 g

Crema balsam cu galbenele si catina are actiune vitaminizanta, tonifianta, nutritiva, emolienta, cicatrizanta, antiinflamatoare, bactericida, activeaza circulatia sanguina.

Crema balsam cu galbenele si catina – Compozitie:

  • extract din flori de galbenele;
  • catina;
  • vaselina;
  • lanolina;
  • ceara.

Adjuvant in:
Hemoroizi, varice, ulcere varicoase, arsuri, noduli, plagi postoperatorii, eczeme, degeraturi.

Utilizare cosmetica:
Crema de fata pentru tenuri imbatranite, atone, devitalizate, palide.

Mod de utilizare:

Aplicatii locale cu masaj usor sau normal.

Proprietati si beneficii:

Galbenelele – Denumirea stiintifica(Calendula officinalis): sunt plante medicinale cu rol important pentru ingrijirea pielii.

Printre componentele atat de benefice continute de galbenele se numara: ulei volatil, carotinoide, flavonoizi, mucilagii, rasina, polizaharide, acizi aromatici, dar si saponine, glicozide si steroli.

Petalele florii de calendula contin helianol, un component al alcoolilor triteptenici, care are un puternic efect antiinflamator atunci cand este aplicat pe piele.

Galbenelele sunt cea mai buna alegere in tratarea pielii crapate sau iritate. Galbenelele contin de asemenea steroli solubili in grasimi, care ajuta la mentinerea pielii intinse si sanatoase, cu un aspect plin.

Catina – Denumita stiintific Hippophae Rhamnoides, este un arbust fructifer de origine din Asia Centrala, ce poate fi alba, galbena sau rosie. In Romania, intalnim catina atat in regiunile muntoase cat si in nisipurile si pietrisurile litorale.

Catina este un arbust cu o arie foarte mare de raspandire, deloc pretenţios si ale carui fructe isi mentin proprietaţile benefice pentru organism chiar si in conditii de ger. Este un remediu natural pentru o multitudine de afectiuni ale organismului, atat interne cat si externe.

Se consuma simpla sau sub forma de ceai, sirop, tinctura, pulbere, ulei sau extract din muguri, toate acestea putandu-se cumpara sau prepara chiar in propria bucatarie.

Proprietati si beneficii:

Fructele de catina sunt foarte bogate în vitamina C, de doua ori mai bogate decat maceşele şi de 10 ori decat citricele. Fructele mai conţin vitamina A, complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B9, colina, inositol), vitaminele E, K, P şi F, celuloza, carotenoide (beta caroten), microelemente precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu, acizi grasi polinesaturati, uleiuri complexe din care se obţine uleiul de catina, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, serotonina, aminoacizi, fitosteroli si enzime.

  • efect vitaminizant
  • efect imunostimulator
  • efect depurativ
  • antioxidant
  • antiinflamator
  • cicatrizant
  • efect emolient
  • citoprotector

Cel mai des, catina este intrebuintata in tratarea racelilor si a virozelor respiratorii, avand un mare aport de vitamine si substanţe ce intaresc sistemul imunitar si ajuta organismul in lupta impotriva virusilor.

 

Greutate 40 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Crema balsam cu galbenele si catina 40g – Ceta Sibiu”

0
X