Crema de cocos eco:

Gramaj – 200g (4x50g)

Crema de cocos ECO – produs organic obtinut din nuci de cocos de cea mai buna calitate, uscate cu grija si transformate intr-o crema de o consistenta semi-solida. Nu contine proteine din laptele de vaca sau soia.

Crema de cocos ECO – Ingrediente:

  • 100% miez de nuca de cocos* macinata. Fără conservanti.

*Provine din agricultura ecologica.

Crema din nucă de cocos este compusă din miez pur de nucă de cocos. Nuca de cocos proaspăt recoltată se usucă şi se toacă fin. Astfel se păstrează parţial textura fină a  fulgilor de cocos. Crema de cocos pură poate fi folosită pentru copt sau pentru gătit. Pasta de cocos cremoasă se păstrează mult timp după deschidere, dacă este ţinută la frigider.

Valori nutritionale/ 100g:

  • Energie: 2928 kj/711 kcal
  • Grasimi: 69g, din care saturate: 64g
  • Carbohidrati: 7,4g, din care zaharuri: 7,4g
  • Fibre: 16,3g
  • Proteine: 7g
  • Sare: 0,09g

Crema de cocos ECO – Beneficii si recomandari:

Stimulent imun:

Crema de cocos, obtinuta din nuca de cocos, este o sursa buna de acid lauric cat si lipide antimicrobiene și acid capric, care au proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Organismul nostru transformă acidul lauric în monolaurină, o substanta eficienta in lupta împotriva virusurilor și bacteriilor ce cauzează herpesul, gripa sau chiar infecția cu HIV.

Multă vreme uleiul de cocos a fost blamat, fiind considerat nesănătos din cauza nivelului mare de grăsimi. Abia recent s-a demonstrat contrariul. Grăsimile din acest ulei sunt foarte bune pentru sănătatea nostră, prin prezența acidului lauric, pe care îl mai găsim doar în laptele de mamă. Este cel care face laptele de mama atât de bine digerabil, protejând organismul de infecții și sprijinind sistemul imunitar.

Aparatul cardiovascular:

Acizii grași cu efect benefic cardiovascular identificati in nuca de cocos, cum este acidul lauric, sunt acizi grasi saturați cu lanț mediu. Un studiu din „Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition” a arătat că femeile filipineze care consumau mai mult ulei de cocos alaturi de o dieta specifica aveau profilul lipidic mai sănătos, acesta fiind un factor determinant major pentru bolile cardiace. Desigur, un consum mai mare de 3 ori pe saptamana la orice pacient duce la cresterea niveluli de LDL, asadar, in cazul pacientilor cardiaci chiar daca exista unele efecte benefice (scadere in greutate) se recomanda un consum mai rar al uleiului de cocos. Crema de cocos, pentru ca contine fibre vegetale cu potential de blocare a absorbtiei de grasime in cantitate mare, se poate consuma cu moderatie.

Bogat in vitamine si minerale:

Nuca de cocos este o sursă bună de niacină, sau vitamină B3 dar si de zinc, fosfor și fier. Vitamina B3, alături de alte vitamine din complexul B, ajută la metabolizarea nutrienților din alimente (glucidele in speta) în așa fel încât aceștia să poată fi utilizați pentru producerea de energie. Tot acestia au rol in sinteza hormonilor sexuali, dar și in producerea hormonilor de stress.

Cuprul este un alt element esential corpului nostru. Cuprul din dietă completează funcția fierului deoarece și el ajută la producerea energiei. Cuprul menține puternic sistemul imunitar și contribuie la producerea de colagen pentru țesuturile conjunctive elastice.

Fara aditivi sub forma de pigmenti, materiale de umplutura, de reglementare, conservanti sau alte substante nesanatoase.

Este un produs ecologic vegan, recomandat in caz de intoleranta la lactoza si gluten.

Crema de cocos ECO – Modalitati de consum:

Laptele de cocos cat si crema de cocos sunt folosite cu precadere in bucataria thailandeza si la pregatirea mancarurile asiatice. Datorită acestor ingrediente, supa din sâmburi de dovleac sau preparatele indiene cu curry devin deosebit de cremoase dale le adaugam si putina crema de cocos. Crema de cocos poate fi folosita pentru a ingrosa sosuri, supe si si in pregatirea cremelor pentru prajituri in bucataria vegetarian-vegana ca inlocuitor excelent pentru unt sau margarina.

Aceasta crema de cocos un produs 100% organic, fara adaos de conservanti cu gust usor dulce. Este folosita de asemenea in prepararea de smoothie-uri deliciose de fructe sau in budinci precum: budinca de chia, budinca de tapioca atat acasa ca si in restaurante renumite. Este de asemenea un ingredient nemaipomenit in prepararea torturilor raw-vegene, torturi bogat nutritive prin natura componentelor lui.

Curiozitati nuca de cocos

Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului. Numele este strans legat de cel al copacului din care provine nuca de cocos. Considerată în culturile unde crește un aliment fundamental, nuca de cocos oferă beneficii terapeutice curative dincolo de cele nutritive.
Din punct de vedere botanic acesta nu este o nucă, fiind clasificată ca o sămânță (una din cele mai mari din lume), fie ca o drupă, alături de cireșe și prune.

Ce ne ofera nuca de cocos? Nuca de cocos ne oferă: pulpa albă, apa de cocos, lapte și ulei. Acest aliment complet a constituit baza alimentatiei unor popoare timp de multe generații. În zonele insulare unde crește, acesta asigură aproape în totalitate alimentația localnicilor. Pentru aceștia este atât un aliment, cât și leac extrem de apreciat.

O nucă de cocos în stare matură poate atinge până la 1,5 kg. Ea se poate utiliza în totalitate: conținutul apos, miezul, dar și partea fibroasă (coaja), în diverse industrii. Când este încă tânără, nuca are un înveliș verde iar partea din interior este mai gelatinoasă. Când ajunge la maturitate, coaja de la nuca devine maro iar apa dinăuntru ușor amaruie.

Pentru produse similare intrati aici si aici.

Observatii:

Informatiile prezentate in aceasta pagina sunt publicate exclusiv in scop informativ, si nu inlocuiesc sfaturile, recomandarile sau prescriptiile medicului nutritionist.

©

Greutate 200 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Crema de cocos ECO 200g – Cocomi”

0
X