Cuisoare pudra eco:

Gramaj – 10g

Cuisoare pudra eco este un condiment inclus in multe din amestecurile de condimente chinezesti sau orientale si care adauga deserturilor o aroma surpinzatoare si parfumata . Se foloseste pentru condimentarea diferitelor dulciuri, in combinatii cu crema sau cereale, salate de cruditati, produse de panificatie si patiserie, compoturi, orez sau gris cu lapte.

Cuisoare pudra eco – Compozitie:

  • cuisoare macinate provenite din agriculturi ecologice.

Tara de provenienta Austria.

Mod de utilizare:

Cuisoarele se folosesc pentru condimentarea diferitelor dulciuri, in combinatii cu crema sau cereale, salate de cruditati, produse de panificatie si patiserie, compoturi, orez sau gris cu lapte.
Se mai pot consuma si sub forma de macerat: seara se adauga 3-7 cuisoare macinate intr-o cana cu apa, se acopera si se lasa pana dimineata.

Turta dulce a sarbatorilor de iarna nu poate fi lipsita de gustul cuisoarelor.

Proprietati si beneficii:

Cuisoarele sunt originare din insulele Moluce, acum parte din Indonezia. Astfel, cuisoarele au fost folosite ca medicament in China, inca din anul 3 i.Hr.
Acestea sunt bogate in acizi grasi, Omega 3, vitamina C, ulei volatil eugenol, minerale: mangan, fier, calciu, magneziu si au proprietati antiseptice, carminative, au proprietati antivirale si antibicrobiene, sunt un anestezic natural, au efect tonic cardiac. De asemenea, intaresc sistemul imunitar, imbunatatesc circulatia periferica, calmeaza durerile de dinti, stimuleaza digestia, combat infectiile ORL.

Cuișoarele sunt un condiment obtinut din mugurii floriferi ai unui arbore exotic din familia mirtaceelor, care mai include printre altele mirtul si eucaliptul.

Pentru pastrare mugurii sunt uscati si au forma unor mici cuie, de unde si denumirea; uneori cuisoarele sunt macinate si comercializate sub forma de pulbere.

Cuisoarele ar putea inlocui cu succes antioxidantii sintetici care se folosesc pentru ca alimentele procesate sa reziste. Potrivit unui studiu recent acestea contin cei mai puternici antioxidanti naturali.

Cuisoarele sunt utilizate in principal in alimentatie, de exemplu la prepararea vinului fiert, a unor ceaiuri sau la numeroase sosuri din bucataria indiana.

Alte utilizari sunt in medicina traditionala chineza, in aromaterapie si adesea sub forma de ulei in tratarea unor afectiuni.

Proprietatile antiseptice si anestezice sunt cunoscute de multa vreme si au dus la intrebuintarea cuisoarelor in combaterea durerilor dentare.

 

 

Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Cuisoare pudra ECO 10g – Sonnentor”

0
X