Eritrit indulcitor din cirese 1kg – N&Z

35,80 lei

Quantity
Compară
SKU: 06-188 Categorie: Etichete: ,

Eritrit indulcitor din cirese:

Gramaj – 1000g

Eritrit indulcitor din cirese este un alcool zaharat complet natural, produs prin fermentatie de glucoza, dar aproape fara calorii (noncaloric) si cu indice glicemic zero.

Eritrit indulcitor din cirese – Compozitie:

100% eritrit

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 0 kj/0 kcal

  • Proteine – 0 g;
  • Lipide – 0 g;
  • Din care grasimi saturate – 0 g;
  • Carbohidrati -100 g;
  • Din care zaharuri – 0 g;
  • Polioli – 100 g;
  • Index glicemic – 0

Eritrit indulcitor din cirese – idei de servire:

Este asemanator cu zaharul cristal dar puterea de indulcire este mai scazuta cu circa 60-80% / kg.

Se administreaza la fel ca si zaharul obisnuit. Este 100% natural ca si zaharul ce il putem gasi in fructe sau ciuperci. Este dulce ca si zaharul si nu are nici un alt gust secundar.

Are index de glicemie 0, astfel il pot consuma in siguranta si cei care sufera de diabet.

Recomandat si pentru bauturi sau preparate atat reci cat si calde (cafea, ceai, etc), pentru prajituri, torturi, mancaruri fierte sau prajite, inghetate, lichioruri, sau simplu sa presarati pe fructele proaspete.

Proprietati si beneficii:

  • Eritritolul ca aspect este foarte asemanator cu zaharul cristal iar ca dulceata este de 60% la 70%.
  • Nu are gust secundar (neplacut).
  • Se dizolva bine in lichide.
  • Eritritolul are index glicemic este 0.
  • Nu afecteaza nivelul de zahar din sange, astfel se poate consuma si de diabetic.
  • Are un continut energetic  redus de 20 Kcal/100 g, astfel este indulcitorulideal pentru cei care urmeaza regim sau cura de slabire.
  • Spre deosebire de zahar nu produce carii dentare. Cercetarile au demonstrate ca protejeaza dintii mai bine decat xilitolul.
  • Eritritolul nu are efecte laxative ca alti alcooli de zahar, deoarece se absoarbe complet in intestinul subtire.

Curiozitati:

Este un praf sau cristale inodore, dulci, albe. Se dizolva in apa in proportie de 0,1 g/ml. La dizolvare, solutia apoasa se va raci (acesta ii confera caracterul racoritor al gumelor de mestecat si al ciocolatilor). Este rezistent la mediu acid si alcalin in intervalul pH 2-12.

Produs prin fermentatie din glucoza sau amidon cu ajutorul unui microorganism nepatogen, Moniliella(en) pollinis, Trichosporonoides megachilensis vagy Aureobasidium. Produsul fermentat se dezinfecteaza, se filtreaza, apoi se curata si se cristalizeaza prin ionizare si ultrafiltrare prin carbune activ.

Se utilizeaza in bomboane, ciocolata, iaurt, umpluturi, jeleuri de fructe, dulceata, bauturi, totodata ca inlocuitor al zaharului. In industria de panificatie are rol racoritor si de  moliciune a produselor. Are un efect excelent de potentare de arome, se utilizeaza si ca stabilizator. Se comercializeaza si sub denumirea de Xilovit Zero. Este indicat si celor care urmaresc o dieta candida, si de catre cei cu probleme de diabet.

Greutate 1000 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Eritrit indulcitor din cirese 1kg – N&Z”

0
X