Descriere
Extract din muguri de castan:
Gramaj – 50 ml
Extract din muguri de castan – salbatic – este recomandat in sustinerea starii de sanatate a venelor si capilarelor.
Extract din muguri de castan – Compozitie:
- muguri proaspeti de castan salbatic (Aesculus hippocastanum),
- alcool etilic 33% vol. obtinut din cereale,
- glicerina,
- apa purificata.
Extract din muguri de castan – Actiune:
Nivele la care poate actiona in organism sunt sistemul nervos, microcirculatia articulara.
Mod de administrare:
Adulti: cate 4-6 ml de 2 ori pe zi ,inainte de mese ,in putina apa.
Durata administrarii variaza intre 1 si 3 luni de zile.Se poate repeta administrarea dupa 1 sau 2 luni de pauza.
Curiozitati despre castanul salbatic:
Castanele decojite, uscate si macinate ascund nebanuite calitati vindecatoare, prezentand proprietati antiinflamatoare, vasodilatatoare, flebotonice, antiedematoase, anticoagulante si fluidizante sangvin, decongestive, hemostatice si antiexudative venoase. Aceste proprietati sunt datorate, in principal, continutului in escina, cumarine si flavonoide. Actioneaza cu efecte directe in afectiuni venoase si la intarirea peretilor vaselor capilare fragile. Scoarta de castan are proprietati febrifuge, cu efecte benefice in tratamentul malariei, avand capacitatea de a suplini chinina si piramidonul. De asemenea, se constata efecte favorabile in tratarea hemoroizilor, a tromboflebitei, a varicelor si a unor afectiuni dermatice. Intern actioneaza contra diareei, in congestionarea ficatului si in tulburarile de menopauza. Esculozida din scoarta ramurilor mareste rezistenta vasculara si scade permeabilitatea peretilor vaselor capilare. In plus, are proprietatea de a absorbi radiatiile ultraviolete de tip B care pot provoca aparitia eritemelor. Cataplasmele din faina de castane diminueaza durerile reumatice.
De la castan se utilizeaza scoarta, semintele, florile si frunzele. Scoarta se recolteaza primavara, in luna aprilie, de pe ramuri in varsta de 3-5 ani, prin decojire sub forma de fragmente rasucite in tuburi sau jgheaburi, cu grosimi de 1-2 mm. Uscarea se face la soare, obtinandu-se un produs cu gust astringent-amar si miros slab de mucegai. Semintele (castanele) se aduna toamna, in septembrie-octombrie, dupa coacere deplina; gustul lor este amar, neplacut si nu au miros. Florile se culeg pe timp frumos, cand 50% din inflorescenta prezinta flori deschise (luna mai). Frunzele se aduna in lunile mai-iunie, dupa care se usuca in incaperi bine aerisite.
Informații suplimentare
Greutate | 50 g |
---|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.