faina de konjac

Faina de konjac radacina 100g – Naturganik

20.70 lei

Stoc epuizat

SKU: 02-381 Categorii: ,
Cu fibre
Diabet
Fără gluten
Fără zahar
Sărac în proteine

Descriere

Faina de konjac radacina:

Gramaj – 100g

Faina de konjac radacina este ideala pentru ingrosarea diverselor sosuri, budinci, preparate gelatinoase, pentru imbunatatirea texturii aluatului de paine, dar si pentru prajiturile din faina de seminte.

Faina de konjac radacina – Ingrediente:

Radacina de konjac 100%

 Mod de preparare:

  • in prepararea mancarurilor cu sos scazut: la 500-700ml se foloseste o lingurita rasa de faina;
  • in prepararea budincilor: la 500 ml de apa/lapte se adauga 1 lingurita si jumatate rasa de faina;
  • in prepararea aluaturilor diverse se utilizeaza 1 lingurita de faina de konjac.

Valori nutriţionale/100g: Valoare energetică – 187 kcal

  • Proteine: 0.91 g
  • Lipide: 0.52 g (din care acizi grasi saturati – 0.11 g)
  • Amidon: 3.38 g
  • Carbohidrati: 3.38 g (din care zaharuri <0.03 g)
  • Fibre: 82.79 g
  • Sodiu: 0.01 g

Faina de konjac radacina – Beneficii şi recomandări:

  • Konjac este un aliment ideal care ne ofera stare de satietate, fara a ne ingrijora de un aport prea mare de calorii!
  • Faina de konjac este un aliment fara gluten, 100% natural care nu provoaca alergii. Aceasta are proprietatea de a absorbi pana la 100 de ori greutatea sa in apa (de 70 de ori mai mult decat taratele de ovaz). Fiind ul aliment fara gluten, este ideal de consumat in dieta din bolile celiate.
  • Este un produs ideal pentru cei care au nevoie sa isi regleze apetitul, faina de konjac oferind senzatie de satietate. Nu are gust si miros, acest lucru fiind un avantaj si pentru cei pretentiosi la gust, putand fi inclusa in practic orice dieta. Fibra solubilă numită gucomanan, principala componentă din Konjac, are proprietatea de a încetini golirea stomacului, astfel încât senzația de foame se instalează mai târziu.
  • Faina de konjac  scade glicemia si colesterolul pentru ca fibrele glucomannan absorb apa in mod eficient in tractul digestiv, impiedicand absorbtia rapida a glucidelor. De asemenea tot prin glucomannan mareste volumul scaunului, avand prin urmarea un efect benefic in constipatie si hemoroizi.
  • Konjac poate ajuta organismul sa absoarba mineralele pe care le consumati din alimentatie, eficientizand absorbtia lor.
  • Datorita proprietatilor anti-bacteriene ale plantei Konjac dar si a antioxidantilor prezenti in aceasta, contribuie la stimularea imunitatii organismului.
  • în medicina tradițională chineză a fost foarte apreciat pentru detoxifiere, tratarea tumorilor, ameliorarea stazei sanguine și lichefierea secrețiilor tractului respirator. S-a demonstrat ca faina de konjac are efecte benefice și la nivelul tractului digestiv: cantități modeste de konjac stimulează creșterea acidului butyric, îmbunătățirea naturală a florei intestinale și peristaltismului intestinal la adulții ce suferă de constipație

Curiozităţi:

Konjac este o rădăcină comestibilă a arborelui cu același nume care crește în îndepărtata Asie.

Nu are gust si miros. Dacă nu o folosiți la gătit, puteți dizolva 1x linguriță de făină de konjac în 200ml ceai pe care să îl consumați dupa 15 minute.

Puteti cumpara radacina konjac sub forma de supliment alimentar, taitei Konjac sau faina.

Pentru produse similare, si pentru alte detalii, intrati aici.

Observaţii:

Informaţiile prezentate în această pagină sunt publicate exclusiv în scop informativ, şi nu înlocuiesc sfaturile, recomandările sau prescripţiile medicului nutriţionist.

©

Informații suplimentare

Greutate 100 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Faina de konjac radacina 100g – Naturganik”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *