Fasole neagra ECO 500g – Driedfruits

13,40 lei

Quantity
Compară
SKU: 05-106 Categorii: , Etichetă:

Fasole neagra eco:

Gramaj – 500g

Fasole neagra eco contine proteine valoroase si poate constitui o alternativă sănătoasă în hrana vegetarienilor.

Fasole neagra eco – Ingrediente:

Fasole neagra ecologica

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica 1259 kj/301 kcal

  • Grasimi – 1.6 g
  • Acizi grasi saturati – 0.1 g
  • Glucide – 47.8 g
  • Zaharuri – 2.4 g
  • Fibre – 23.2 g
  • Proteine – 21.3 g
  • Sare – 0.0 g

Proprietati si beneficii:

Gustoase și sănătoase, mâncărurile de fasole sunt pentru organism un aport prețios de vitamine, minerale, proteine și antioxidanți. În general,fasolea neagra are proprietăți asemănătoare cu ale celorlalte soiuri, remarcându-se totuși prin gustul ușor dulceag. Apreciată este însă pentru un conținut mai ridicat de B6, vitamină atât de necesară optimei functionări a sistemului nervos, precum și de magneziu, un mineral esential în menținerea unei stări bune de sănătate. Prin conținutul generos de fibre, absolut necesar unei bune digestii fasolea este recomandată pentru reglarea activității tranzitului intestinal. fasolea neagra contine  și cel mai bun tip de carbohidrați complecși, nutrienți care furnizează energie pentru mușchi și creier. Potrivit multor studii, s-ar părea că femeile care consumă constant alimente care conțin estrogeni vegetali, fasolea numărându-se printre ele, au un risc mai scăzut de a se confrunta cu cancerul mamar. Fasolea face parte din categoria alimentelor cu indice glicemic scăzut, sub 55.

Idei de servire:

Întrucât are coaja foarte subțire, pentru prepararea ei sunt suficiente 2-4 ore de înmuiere în apă rece și doar o oră de fierbere.

Chiar daca e  gustoasă și satioasa,  fasolea are și un dezavantaj: flatulența, formarea gazelor intestinale sau balonarea. Cu un pic de grijă, neplăcerea poate fi prevenită astfel: se inmoaie fasolea înainte de fierbere, se acoperă boabele cu apă rece, având grijă să depășească nivelul lor cu vreo două degete și se tine în frigider cel puțin opt ore (în felul acesta se previne fermentarea cauzată de o temperatură ridicată). Se adaugă un pic de bicarbonat de sodiu în apa de fierbere si se folosește, în funcție de preparare, condimente ce împiedică formarea gazelor sau impulsionează eliminarea lor: cimbru, ghimbir, usturoi, muștar, rozmarin.

 

 

Greutate 500 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Fasole neagra ECO 500g – Driedfruits”

0
X