Fulgi de ovaz fortin:

Gramaj – 500 g

Fulgi de ovaz fortin au o consistenta usoara, maruntita, ce permite hidratarea rapida si sunt foarte satiosi, hranitori si usor digerabili. Pot fi consumati cu lapte, miere sau fructe si sunt recomandati sportivilor, fiind o sursa consistenta de proteine, fibre alimentare si vitamine din complexul B. Pot fi serviti dimineata cu lapte sau suc de fructe.

Fulgi de ovaz fortin – Compozitie:

  • fulgi de ovaz.

Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.

Valori nutritionale:/100g – Valoare energetica: 1580 kj/375 kcal

  • Grasimi: 7.0 g;
  • din care acizi grasi saturati 1.3 g;
  • Glucide: 59.0 g;
  • din care zaharuri: 0.7 g;
  • Proteine: 14.0 g;
  • Sare: 0.01 g;
  • Fibre: 10.0 g.

Beneficii si proprietati:

Ovazul (numit stiintific Avena sativa) este o planta erbacee cerealiera cu tulpina de tip pai si inflorescenta in forma de spic, din care se consuma semintele. El este cultivat in tari cu clima temperata, cum este si Romania

Ovazul poate fi introdus in alimentatia ta atat sub forma de fulgi, cat si de faina. De asemenea, din ovaz se obtine un  foarte gustos lapte vegetal. Dintre toate formele care exista pe piata, fulgii de ovaz sunt, de departe, forma cea mai cunoscuta si mai usor de inclus in alimentatia ta zilnica, intrucat au cea mai larga arie de acoperire in materie de retete si sunt cel mai simplu de integrat in preparate.

Ovazul este cereala cu mai bogat continut in proteine (12.6-14.9%) si acizi grasi esentiali, cum ar fi acidul linoleic. Continutul de fibre solubile este important pentru ca ajuta la normalizarea greutatii corporale prin capacitatea de a crea senzatia de satietate si de diminuare a apetitului. Din aceste motive  ovazul nu doar ca este permis, ci chiar recomandat sa fie inclus in alimentatia copiilor si convalescentilor.

Ovazul contribuie, prin continutul sau de lizina (mult mai mare decat al altor cereale), la sinteza proteinelor in organism. Este benefic pentru toata lumea si este recomandat mai ales (dar nu numai) in alimentatia vegetariana si vegana intrucat contine aminoacizi esentiali necesari pentru formarea proteinelor .

Ovazul reprezinta o sursa nutritiva excelenta de carbohidrati si fibre, care ne dau energie, de vitamine si minerale cum sunt: vitamina B1, fier si fosfor. De asemenea, este cunoscut pentru bogatia sa in compusi antioxidanti care ajuta la protejarea sistemului circulator de ateroscleroza si pentru  betaglucan, care poate ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 la reglarea nivelului de glucoza din sange.

Greutate 500 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Fulgi de ovaz fortin 500g – Sano Vita”

0
X