Granule vegetale de soia:

Gramaj 300g

Granule vegetale de soia – Soia este incontestabil un aliment sanatos, care ar trebui sa faca parte din dieta oricarei persoane. In soia se gasesc o multime de nutrienti: grasimi sanatoase, proteine, glucide cat si fibre, ea fiind baza alimentatiei poroarelor de mai bine de 2000 de ani.

Granule vegetale de soia – Proprietati si beneficii:

Poprietatile si actiunile preparatelor din soia sunt similare, de aceea le vom prezenta succint in ce le ce urmeaza. Ca este vorba de soia snitel, cuburi, granule sau lapte praf, soia si produsele deirvate din aceasta, cat mai aproape de forma integrala sunt importante alimentatiei noastre.

1. Afectiunile cardiovasculare

Spre exemplu, laptele din soia are capacitatea de a reduce cantitatea de colesterol din corp.  Acest rol protector asupra afectiunilor cardiovasculare a fost descoperit la mijlocul anilor ’90 prin cele 38 de studii clinice, care sustineau ca proteinele din soia reduc nivelul colesterolului si a trigliceridelor. Potrivit acestor studii, o persoana trebuie sa acumuleze zilnic in jur de 47g de proteine din soia. Una din madalitatile de a creste aportul de proteine din soia in alimentatie, este de a consuma bauturi care contin soia sau pulpa acesteia. In acest mod putem consuma in jur de 20g proteine de soia. Asadar, soia contine o cantitate mare de proteine si substante nutritive si, fiind din regnul vegetal nu are colesterol.

2. Sistemul osos

Produsele alimentare pe baza de soia constitue o sursa ridicata de calciu, acesta fiind extrem de important in sanatatea osoasa. In plus, soia contine magneziu si fosfor, considerati factori adjuvanti calciului in consolidarea sistemului osos.

De asemenea, soia contine isoflavone care ajuta la imbunatatirea densitatii osoase, prevenind astfel fracturile pe os patologic mai ales la personele varstnice.

In plus soia este bogata in substante nutritive sanatoase, cum ar fi vitaminele din grupul B si acizi grasi Omega 3. Acestia din urma sunt extrem de importanti datorat rolului lor ca si antioxidanti naturali, protectori ai celulor.

3. Menopauza

In Japonia, unde alimentele din soia sunt consumate zilnic, numai o treime dintre femei prezinta simptome ale menopauzei in comparatie cu femeile din SUA si Canada. Potrivit studiilor efectuate, soia creste in mod natural nivelurile estrogenului din corp. Asadar este extrem de benefic mai ales la menopauza. Fiind un aliment estrogen-like, adica similar estrogenului din corp, acest fitoestrogen va a avea un rol aparte – de a mima functia acestuia, impiedicand declinul atat de specific acestei varste.

4. Cancer

Dintre toate tipurile de cancer, cel de prostata se pare ca raspunde cel mai bine la consumul de proteine din boabele de soia. Potrivit  studii realizate in 2007 in Japonia, isoflavonele din soia pot preveni aparitia cancerului de prostata cat si a cancerul de ovare.

6. In plus

Soia este o sursa excelenta de fibre, asadar extrem de recomandata la persoanele cu constipatie. Desigur, cea mai potenta forma ar fi cea in care folosim boaba de soia integrala. După cum se stie, fibrele vegetale au un rol important in curatirea sistemului digestiv, in special a colonului, cat si o parte din fibre servesc ca si hrana pentru bacteriile intestinale.

Snitel vegetal de soia – Mod de preparare:

Granulele de soia se hidrateaza prin fierbere pâna la înmuierea acestora în apa adaugându-se condimente (usturoi, foi de dafin, piper, vegeta, cimbru etc).

Pentru eliminarea surplusului de apă, se presează ușor. Apoi se vor adauga in retete de sosuri, sau de ce nu, chiar si un traditionalele sarmale ce le vom putea servi in timpul postului. Pentru retete similare si moduri de pregatire a produselor din soia, va recomandam o carte indragita noua, cartea Retete vegetariene pentru fiecare gust, o carte foarte practica care nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie. Pentru detalii intra aici.

Curiozitati despre soia

Soia îşi are originile în China şi Japonia. Acesta alături de orez, grâu, orz şi mei este una dintre cele mai hrănitoare plante. Soia este o planta de cultura din familia leguminoase. Din aceasta familie mai fac parte si fasolea, trifoiul si lucerna. Boabele de soia joaca un rol important in industria alimentara, ele continand 39 % proteine, 17 % ulei. Din soia se extrag multe principii ce servesc industriei alimentare dar si furajere.

Chiar daca o vedeti ca un bun aliat  doar in timpul postului, e bine sa stiti ca soia are o multime de beneficii pentru sanatate si va poate fi de un real ajutor pe tot parcursul anului/

Pentru produse similare, si pentru alte detalii, intrati aici sau aici.

Observaţii:

Informaţiile prezentate în această pagină sunt publicate exclusiv în scop informativ. Ele nu înlocuiesc sfaturile, recomandările sau prescripţiile medicului nutriţionist/naturopat.

©

Greutate 300 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Granule vegetale de soia 300g – Sano vita”

0
X