Guma de guar fara gluten ECO:

Gramaj – 100 g

Guma de guar fara gluten ECO este un agent de ingrosare a mancarurilor reci, fiind un produs neutru la gust.

Guma de guar fara gluten ECO – Ingrediente:

– faina din seminte de guar

Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica. Produs vegan , fara gluten.

Valori nutriţionale/100g: Valoare energetică – 776 kj/193 kcal

  • Grasimi: 0.5 g din care acizi grasi saturati – 0.2 g
  • Glucide: 1.0 g din care zaharuri 1.0 g
  • Fibre: 83 g
  • Proteine: 4.5 g
  • Sare: 0.03 g

Mod de utilizare:

Pentru o ingrosare usoara se folosesc 3 g, adica 1 lingurita la 250 ml. Se presara pe mancaruri reci printr-o sita fina si se amesteca cu un mixer sau tel pana ce continutul devine cremos. Ingredientele solide se adauga la final.

Guma de guar fara gluten ECO – Beneficii şi recomandări:

Guma de guar este derivată din graul guar, o planta cultivata inițial în Pakistan și India. Ea este cunoscuta de asemenea și sub numele de guma gellan, fiind o fibra cu numeroase beneficii pentru organismul nostru. Ea este obținuta într-un mod similar cu celelalte gume constituite din seminte naturale. Procesul de productie implica macinarea semintelor de leguminoase sau boabe pentru a crea un produs sub forma de pulbere.

Guma de guar este considerata un agent de ingrosare mai bun decat amidonul de porumb sau guma de roscove. De fapt, aceasta poate sa retina aproape de opt ori cantitatea de apa pe care o poate retine amidonul din porumb de aceea fiind frecvent folosita in industria alimentara.

Produsele ce contin guma de guar pot fi consumate in curele de slabire, deoarece dau senzatia de satietate, facand astfel ca oamenii sa manance mai putin. Guma de guar incetineste digestia si reduce absorbtia colesterolului si a indicelui glicemic al alimentelor. Senzatia de satietate este data de cresterea vascozitatii din intestinul subtire si gros.

În plus, acesta poate actiona ca un prebiotic prin promovarea cresterii bacteriilor bune și reducand cresterea bacteriilor daunatoare in intestin.

!!! Nu se foloseste in alimentatia COPIILOR si BEBELUSILOR!

Curiozităţi:

Guma de guar provine din India, dintr-o plantă specifică zonei indiene, fasolea de guar.

Este o substanță de adaos folosită în industria alimentară, obținută din boabele recoltei.

În industria alimentară este utilizata pentru:
  • a face mai consistente unele produse
  • gelatinare
  • mărirea în volum a unor produse alimentare
  • stabilizator în prepararea multor produse alimentare.

Pentru produse similare, si pentru alte detalii, intrati aici.

Observaţii:

Informaţiile prezentate în această pagină sunt publicate exclusiv în scop informativ, şi nu înlocuiesc sfaturile, recomandările sau prescripţiile medicului nutriţionist.

©

Greutate 100 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Guma de guar fara gluten ECO 100g – Biovegan”

0
X