Iaurt de soia eco:

Gramaj – 400 ml

Iaurt de soia eco este o alternativa la iaurt 100% vegetala pe baza de soia – o monoporție perfecta oriunde și oricand.

Iaurt de soia eco – Ingrediente:

  • bautura de soia 99%
  • culturi selectionate bifidus si acidophilus.
  • Ingredientele provin din agricultura ecologica.
  • A se pastra la temperaturi de 2-8 grade.

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 190 kJ/46 kcal;

  • Lipide – 2,9g din care acizi grasi saturati – 0,4g;
  • Glucide – 0g;
  • Proteine – 4,8g.

Iaurt de soia eco – Idei de servire:

Se poate servi in forma simpla sau in combinatie cu fructe sau cereale integrale.

Proprietati si beneficii ale boabelor de soia:

1. Afectiunile cardiovasculare

Laptele din soia are capacitatea de a reduce cantitatea de colesterol din corp.  Acest rol protector asupra afectiunilor cardiovasculare a fost descoperit la mijlocul anilor ’90 prin cele 38 de studii clinice, care sustineau ca proteinele din soia reduc nivelul colesterolului si a trigliceridelor. Potrivit acestor studii, o persoana trebuie sa acumuleze zilnic in jur de 47g de proteine din soia. Una din modalitatile de a creste aportul de proteine din soia in alimentatie, este de a consuma bauturi care contin soia sau pulpa acesteia. In acest mod putem consuma in jur de 20g proteine de soia. Asadar, soia contine o cantitate mare de proteine si substante nutritive si, fiind din regnul vegetal nu are colesterol.

2. Sistemul osos

Produsele alimentare pe baza de soia constitue o sursa ridicata de calciu, acesta fiind extrem de important in sanatatea osoasa. In plus, soia contine magneziu si fosfor, considerati factori adjuvanti calciului in consolidarea sistemului osos.

De asemenea, soia contine isoflavone care ajuta la imbunatatirea densitatii osoase, prevenind astfel fracturile pe os patologic mai ales la persoanele varstnice.

In plus soia este bogata in substante nutritive sanatoase, cum ar fi vitaminele din grupul B si acizi grasi Omega 3. Acestia din urma sunt extrem de importanti datorita  rolului lor ca si antioxidanti naturali, protectori ai celulor.

3. Menopauza

In Japonia, unde alimentele din soia sunt consumate zilnic, numai o treime dintre femei prezinta simptome ale menopauzei in comparatie cu femeile din SUA si Canada. Potrivit studiilor efctuate, soia creste in mod natural nivelul de estrogen – efect benefic mai ales la menopauza. Fiind un aliment estrogen-like, adica similar estrogenului din corp, acest fitoestrogen va a avea un rol aparte – de a mima functia acestuia, impiedicand declinul atat de specific acestei varste.

4. Cancer

Dintre toate tipurile de cancer, cel de prostata se pare ca raspunde cel mai bine la consumul de proteine din boabele de soia. Potrivit  studiilor realizate in 2007 in Japonia, isoflavonele din soia pot preveni aparitia cancerului de prostata cat si a cancerului de ovare.

 

 

Greutate 400 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Iaurt de soia ECO 400g – Sojade”

0
X