Leguminoase, linte rosie:

Gramaj – 500 g

Leguminoase, linte rosie  este cel mai usor de digerat. In amestec cu orez si legume alcatuieste un meniu vegetarian bogat in proteine si sarac in grasimi si are un continut excepţional de fibre alimentare.

Leguminoase, linte rosie – Ingrediente:

  • Linte rosie

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica 1572 kj/376 kcal

  • glucide – 75 g
  • fibre – 12.5 g
  • proteine – 28 g
  • carbohidrati – 68 g

Proprietati si beneficii:

Lintea este o leguminoasa precum mazarea, soia, nautul si fasolea. Contine proteine, fibre si alte elemente nutritive de calitate.

Lintea este o sursa importanta de antioxidanti, compuşii care apara celulele organismului de acţiunea nociva a radicalilor liberi, raspunzatori de apariţia afecţiunilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer şi a altor boli asociate îmbătrânirii.

La fel ca toate leguminoasele, lintea este bogata atat in fibre solubile, cat mai ales in fibre insolubile. Fibrele solubile pot contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin actiunea de normalizare a nivelului de colesterol din sange. Tot fibrele solubile pot ajuta la un control mai bun al diabetului de tip 2, prin incetinirea asimilarii glucozei din alimente. La randul lor, fibrele insolubile sunt eficiente in combaterea constipatiei, prin uşurarea tranzitului intestinal.

Lintea este o sursa excelenta de minerale, dintre care se disting fosforul, fierul, zincul şi magneziu.

Alături de minerale, lintea se mai remarca şi prin conţinutul important de vitamine, in special de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9).

Modalitati de preparare:

Avantajul lintei fata de majoritatea leguminoaselor este ca, fiind mai mica, necesita un timp mai redus de pregatire (intre 20 si 30 de minute).

Inainte de a se pune la fiert, lintea trebuie aleasa cu atenţie si spalata. Se poate lasa la inmuiat peste noapte, intr-o cantitate de apa de 3 ori mai mare decat cea de linte. Boabele care plutesc se indeparteaza. Pentru a elimina efectul de flatulenta pe care l-ar putea produce, se lasa la inmuiat timp de 8 ore, dupa care apa se arunca, iar lintea se spala bine inainte de a fi pusa la fiert in apa curată.

Consumata in salata, in amestec cu legume bogate in vitamina C, precum rosii, ardei sau broccoli, lintea isi sporeste proprietatile nutritive, iar fierul pe care il contine este absorbit mult mai usor.

Extrem de usor de pregatit este si supa de linte: lintea se fierbe, impreuna cu legumele preferate, ca pentru orice supa, iar spre final, pentru un plus de gust, se poate adauga putin chimen sau coriandru.

 

 

Greutate 500 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Leguminoase, linte rosie 500g – All For Nature”

0
X