Maioneza vegana bio:

Gramaj – 250ml

Maioneza vegana bio reprezinta modalitatea perfecta de a savura gustul maionezei fara efectele nocive pentru digestie.

Maioneza vegana bio – Ingrediente:

  • ulei de floarea soarelui 50%,
  • apa,
  • otet,
  • trestie de zahar,
  • ceara,
  • amidon de porumb,
  • cristale naturale de sare,
  • mustar de Dijon (apa, seminte de mustar, otet de mere, sare, acid citric),
  • proteine din mazare,
  • agent de ingrosare (guma de xantan, guma guar),
  • acid citric,
  • aroma naturala.

Ingredientele provin din agricultura ecologica.

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 1975 kj/ 479 kcal

  • Grasimi –  50,0 g din care acizi grasi saturati  – 5,8 g
  • Carbohidrati – 5,5 g din care zaharuri – 4,7 g
  • Proteine – 1.7 g
  • Sare – 1,7 g

Recomandari:

Maioneza fara ou poate inlocui cu succes maioneza clasica in toate preparatele. Ideala pentru salatele de cartofi, salate orientale sau traditionala salata de bouef.

Proprietati si beneficii:

Uleiul de floarea soarelui presat la rece are un continut mare de lecitina, ce ajuta la tonifierea sistemului nervos. El contine vitaminele A, E si F, acizi grasi polinesaturati, activi in scaderea colesterolului, precum si substante cu efecte antiinfectioase, stimulatoare ale activitatii hormonale, regenerative. Continutul ridicat de lecitina favorizeaza procesele metabolice ale ficatului si ale sistemului nervos.

Principalul efect benefic al mustarului este acela ca ajuta digestia prin stimularea sucurilor gastrice, a secretiilor biliare si prin stimularea tranzitului intestinal. De aceea, e indicat in afec tiunile stomacului, care implica o secretie scazuta de suc gastric sau in lipsa poftei de mancare.
Un alt avantaj al semintelor de mustar e continutul de seleniu si magneziu, substante benefice pentru reducerea prevalentei artritei reumatoide si severitatea astmului, datorita proprietatilor antiinflamatorii. Pe de alta parte, magneziul scade presiunea arteriala.

Amidonul constituie una dintre cele mai importante resurse energetice ale corpului uman. Reprezinta, de fapt, un carbohidrat compus (format din doua polizaharide, amiloza si amilopectina) si il gasim in diferite parti ale plantelor, de la seminte si pana la fructe sau tuberculi.

In organism, amidonul se transforma in glucoza crescand rapid nivelul de zahar din sange si constituind una dintre sursele principale de carbohidrati.

Proteina din mazare galbena reprezinta cea mai accesibila si sanatoasa alternativa la sursele animale de proteine. Este mult mai ieftina decat proteina din canepa, insa calitatea proteinei este aproape identica. Pudra din mazare galbena este usor asimilabila de organismul nostru, este non-alergica,si contine o serie de aminoacizi printre care lizina, arginina, glutamina.

Greutate 250 g
0
X