Malai din faina de porumb ECO:

Gramaj – 500g

Malai din faina de porumb eco este un produs 100% obtinut din macinarea boabelor uscate de porumb.

Malai din faina de porumb ECO – Ingrediente:

  • faina de porumb ECO

Ingredientele provin din agricultura ecologica

Valori nutriţionale/100g: Valoare energetică – 1459 kj/344 kcal

  • Lipide – 1.9 g din care acizi grasi saturati – 0.38 g
  • Glucide – 72.5 g din care zaharuri – 0.99 g
  • Fibre alimentare – 4.4 g
  • Proteine – 7.1 g
  • Sare – 0.784 g

Modalitate de preparare:

Pentru 1 kg de faina de porumb (malai) se recomanda folosirea a 4 litri de apa si 1-2 linguri de sare grunjoasa (sau dupa gust). Se adauga sarea in apa rece si apoi, in ploaie, se adauga malaiul, amestecand rapid pentru a nu se forma cocoloase. Dupa cca 40 minute, se rastoarna mamaliga pe un fund de lemn.

Malai din faina de porumb ECO – Beneficii şi recomandări:

Porumbul face parte din categoria cerealelor. Cerealele integrale sunt o sursa de carbohidrati buni pentru organism, care furnizeaza energie constanta pe parcursul zilei, previn cresterile si scaderile bruste ale glicemie si ofera o senzatie de satietate indelungata. In schimb procesul digestiv este de scurta durata, ceea ce duce la o senzatie aparenta de foame la 2-3 ore dupa masa. Carbohidratii complexi pe care ii regasim in cereale au proprietatea de a fi absorbiti mai lent de organism decat cei simpli si sunt convertiti mai degraba in energie decat in grasime, daca sunt consumati in timpul zilei.

Malaiul conține multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina A, E, fier, fosfor, magneziu, zinc și potasiu. Magneziul, care este prezent în cantități mari în porumb completează într-un mod excelent lipsa acestui element datorată bolilor legate de îmbătrânirea organismului.

Este bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, care are efect asupra funcționării sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii. Ca si exemplu: 150 grame de porumb acoperă aproximativ 25% din cantitatea necesară de vitamina B1 pentru un adult. De asemenea, asigură de 10 ori mai multă vitamina A decât oricare altă cereală.

Conține de asemenea un antioxidant de frunte și anume vitamina E, care protejează împotriva artritei. Introducerea porumbului în meniul zilnic micșorează riscul apariției bolilor de inimă și a cancerului. Carbohidrații cuprinși în porumb dau energie și nu permit depunerea grăsimii.

Curiozităţi:

Porumbul este o cereala originara din America Centrala cultivata azi in multe regiuni ale lumii ca planta alimentara, industriala si furajera, reprezinta alaturi de grau, 80% din productia de cereale.

Dupa istorici, porumbul era cultivat cu mult timp inaintea erei noastre. Constituia hrana de baza a maiasilor, aztecilor si a incasilor. Frunzele porumbului erau folosite de bastinasi pentru umplerea saltelelor, fabricarea papusilor si a mocasinilor.

Este utilizat în hrana animalelor ca nutreț concentrat, porumb masă verde, tulpini în amestec cu uree și melasă, însilozați.

Pentru produse similare, si pentru alte detalii, intrati aici.

Observaţii:

Informaţiile prezentate în această pagină sunt publicate exclusiv în scop informativ, şi nu înlocuiesc sfaturile, recomandările sau prescripţiile medicului nutriţionist.

©

Greutate 400 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Malai din faina de porumb ECO 500g – Bio Benefique”

0
X