Malai faina de porumb BIO 500g - My BIO

Malai (faina de porumb) Bio 500g – My Bio

8.40 lei

Stoc epuizat

SKU: 02-24 Categorii: , ,
Cu fibre
Diabet
Ecologic
Fără gluten

Descriere

Malai (faina de porumb) Bio:

Gramaj – 500g

Malai (faina de porumb) bio este un produs de morărit, o făină alimentară obținută prin măcinarea boabelor uscate de porumb.

Malai (faina de porumb ) Bio – Ingrediente:

Faina de porumb 100% eco. *Ingredientele provin din agricultura ecologica.

Valori nutriţionale/100g:

Valoare nutritiva 350 kcal/100 g
Proteine 7 g/100 g
Lipide 1 g/100 g
Glucide 78 g/100 g
Fibre alimentare 0.6 g/100 g
Sodiu 0 g/100 g

Malai (faina de porumb) Bio – Proprietăţi şi beneficii:

Contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc si potasiu. Magneziul, care este prezent in cantitati mari în porumb completeaza intr-un mod excelent lipsa acestui element datorata bolilor legate de imbatranirea organismului. Vitamine E, un antioxidant abundent in porumb protejeaza impotriva artritei, afectiune articulara foarte frecventa.

Faina de porumb sau malai cum il mai numim, are efect impotriva stresului, diminuandul. Este bogat in vitaminele din grupa B, mai ales in vitamina B1, care are efect asupra functionarii sistemului nervos, a muschilor, a inimii si asupra productiei de globule rosii;  150 grame de porumb acopera aproximativ 25% din cantitatea necesara de vitamina B1 pentru un adult.

Luteina şi zeaxantina, principalii pigmenţi ai porumbului, ajută la protejarea ochilor şi reduce riscul degenerării maculare şi de apariţie a cataractei. Aceşti antioxidanţi combat totodată atât inflamaţiile cronice, cât şi pe cele acute şi protejează împotriva bolilor neurodegenerative, ca Alzheimer, de exemplu.

Un alt beneficiu pentru sănătate al acestei cereale ţine de doza fibre, de tip insolubil cu precadere, care nu este asorbită la nivelul intestinal în sânge. Fibrele insolubile rămânand în tractul intestinal, cresc volumul bolul fecal, ajutand in felul acesta la eliminarea resturilor din sistem (toxinelor). Rezultatul este mai mult decat imbucurator, aducand numeroase beneficii precum: preveniera sau tratarea constipaţiei, scaderea riscurile de cancer de colon.

De asemenea, introducerea porumbului in meniul zilnic micsoreaza riscul aparitiei bolilor cardiovascualre: infarct miocardic, AVC si a cancerului.

Consumul de porumb pentru cel putin 25 de zile poate determina o crestere cu pana la 7-8% a lungimii totale a retelei de vase de sange mici care poarta numele de „capilare”. De asemenea, aceasta are ca efect scaderea acumularii de toxine in corpul uman, incetinirea proceselor de imbatranire, dar si de imbolnavire organica.

Malai (faina de porumb) Bio – Curiozităţi:

Porumbul este o cereala originara din America Centrala cultivata azi in multe regiuni ale lumii ca planta alimentara, industriala si furajera, reprezinta alaturi de grau, 80% din productia de cereale.

Dupa istorici, porumbul era cultivat inca cu mult timp inaintea erei noastre. Constituia hrana de baza a maiasilor, aztecilor si a incasilor. Frunzele porumbului erau folosite de bastinasi pentru umplerea saltelelor, fabricarea papusilor si a mocasinilor.

Dupa ce a fost adus in Europa, porumbul nu era la fel de popular ca in prezent ci se folosea doar pentru faina sau bautura.

Pentru produse similare, si pentru alte detalii, intrati aici.

Observaţii:

Informaţiile prezentate în această pagină sunt publicate exclusiv în scop informativ, şi nu înlocuiesc sfaturile, recomandările sau prescripţiile medicului nutriţionist.

©

Informații suplimentare

Greutate 500 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Malai (faina de porumb) Bio 500g – My Bio”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *