Masline violet fara samburi bio:

Gramaj – 315g

Masline violet fara samburi bio sunt foarte aromate si populare datorita pulpei ferme si suculente si a dimensiunilor sale frumoase.

Masline violet fara samburi bio – Ingrediente:

  • masline
  • sare de mare
  • apa,
  • suc de lamaie.

Ingredientele provin din agricultura ecologica.

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 1043 kj/ 253kcal

  • Grasimi – 26 g din care acizi grasi saturati – 3.2 g
  • Glucide – 1.8 g din care zaharuri – < 0.5 g
  • Fibre – 3.0 g
  • Proteine – 2.7 g
  • Sare – 2.2 g

Idei de servire:

Ideale pentru paste si sosuri, ca ingredient pentru pizza, pentru coacere de paine si pentru salate.

Proprietati si beneficii:

Maslinele kalamata contin o gama larga de antioxidanti, care sunt molecule ce combat radicalii liberi  si reduc riscul de boli cronice. Printre acestia, se remarca un grup de compusi vegetali numiti polifenoli.
Doua tipuri principale de polifenoli gasiti in masline sunt oleuropeina si hidroxiprosolul. Acestea poseda proprietati antioxidante si antiinflamatorii puternice care protejeaza impotriva bolilor de inima si pot preveni deteriorarea ADN-ului indus de cancer. De asemenea, contin vitaminele B, C, E, K (benefice pentru sanatatea inimii si a ochilor), precum si minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, cupru, potasiu) care reduc riscul de anemie si intaresc sistemul osos si cardiovascular.

Maslinele kalamata sunt bogate in acizi grași monoinsaturati – anume acid oleic – care sunt legate de un risc mai mic de boli de inima.

Datorita continutului lor de antioxidanti, maslinele kalamata pot oferi alte beneficii pentru sanatate, cum ar fi:

  • efecte antimicrobiene si antivirale.

Oleuropeina are proprietati antimicrobiene si antivirale si poate lupta cu anumite bacterii si virusuri, inclusiv herpes si rotavirus.

  • imbunatatirea sanatatii pielii.

Oleuropeina  poate proteja impotriva afectarii pielii de razele ultraviolete B (UVB).

Curiozitati:

Maslinele kalamata sunt fructe ovale de culoare violet-inchis, originare din regiunea Messinia din Grecia.
Sunt catalogate ca drupe, deoarece au o groapa centrala si pulpa carnoasa. In ciuda culorii purpurii si a marimii lor, sunt adesea clasificate ca masline negre. Spre deosebire de majoritatea fructelor, maslinele kalamata sunt bogate în grasimi si mai scazute in carbohidrati.

 

Greutate 315 g
0
X