Miere din flori de salcam eco:

Gramaj – 500ml

Miere din flori de salcam eco este foarte usor asimilata de organism, conferind energie, substante bioactive si nutritive.

Miere din flori de salcam eco – Ingrediente:

Miere din flori de salcam. Ingredientele provin din agricultura ecologica.

Mod de administrare:

Se consumă ca atare, ca îndulcitor pentru ceai, lapte, limonadă etc., în dulciuri sau extern, în măști de înfrumusețare și aplicată pe arsuri, pentru grăbirea vindecării acestora.

Nu se administrează copiilor sub 1 an. Nu adăuga mierea în lichide cu temperaturi ce depășesc 35-40 °C pentru a nu-i altera proprietățile terapeutice.  Consultă un medic înainte de a introduce mierea în alimentația ta dacă suferi de diabet. Păstrează mierea la loc răcoros, ferit de lumină și căldură.

Proprietati si beneficii ale mierii de salcam:

Calitatile sale sunt recunoscute inca din antichitate. Mierea de salcam a fost denumita si hrana vie.
Mierea de salcam detine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, acizi organici (lactic, malic, oxalic, citric), compusi aromatici, fitohormoni, flavoane, flavonoide, dextrina, compusi ai azotului.
Mierea de salcam detine un continut de fructoza mai mare decat al altor tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante.
Mierea de salcam este monoflora, fiind produsa in marea majoritate dintr-o singura specie de planta – salcam.

  • culoare: incolora, galbena-aurie, galbena-deschisa
  • miros-gust: placut, dulce, caracteristic mierii de salcam
  • consistenta: uniforma; fluida sau vascoasa, fara semne de cristalizare

Indicatii terapeutice:

Mierea de salcam este recomandata in urmatoarele scopuri:

  • infectii bronho-pulmonare
  • impotriva astmului, guturaiului, reumatismului
  • ajuta somnul
  • ajuta circulatia sangelui
  • in scleroza, pneumonie, tuberculoza
  • in tulburari de memorie
  • cancer, afectiuni cardio vasculare.

Curiozitati:

Culoarea acestui sortiment de miere este de la încoloră, până la o culoare ușor gălbuie. Totul depinde foarte mult de fagurii din care mierea este extrasă. Dacă fagurii sunt vechi și din ei poate au eclozat în trecut și albine, atunci mierea de la incoloră, devine ușor spre galben. Proprietățiile ei însă rămân aceleași.

Aroma este unică. Se va simți un miros finuț de salcâm și ceară, totul depinzând bineînțeles de data la care mierea a fost recoltată. Cu timpul acea aromă plăcută de ceară, salcâm și albine dispare din produs.

Mierea de salcam, ca oricare tip de miere cristalizează. Diferența însă este făcută de perioda lungă de timp parcură de mierea de salcâm până apar în ea primele cristale. Ȋn cazul mierii de salcâm, cristalizarea începe să se instaleze după aproximativ 18 luni.

Ȋn sedimentul mierii de salcâm există în jur de 30% polen. Ca și cantitate de polen, mierea de salcâm este considerată o sursă săracă, comparativ cu teiul spre exemplu sau rapița, care au în sedimentul lor peste 70-80% polen. Respectivul polen din miere este o sursă de aminoacizi, minerale grășimi și vitamine.

Greutate 500 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Miere din flori de salcam eco 500ml- Szasz Ilyes”

0
X