Mix de faina fara gluten 1Kg – Naturbit

27,60 lei

Quantity
Compară
SKU: 02-405 Categorii: , Etichetă:

Mix de faina fara gluten:

Gramaj – 1000g

Mix de faina fara gluten

Mix de faina fara gluten – Ingrediente:

  • amidon de porumb,
  • faina de orez,
  • amidon de cartofi,
  • dextroza,
  • faina de porumb,
  • stabilizator:(guma guar, guma xantan, E464),
  • fulgi de cartofi,
  • fibre vegetala (psylium),
  • fibre de cartofi,
  • agent de tratare (acid ascorbic),
  • fibre de mar.

Fara gluten, fara lapte, fara ou, fara soia

Poate contine urme de amidon de grau fara gluten
Valori nutriţionale /100g:  Valoare energetica 1461 kj / 344 kcal
  • Grasime – 0,19 g din care acizi grasi saturati -0,04 g
  • Carbohidraţi – 82,65 g din care zaharuri – 5,3 g
  • Fibre -3.1 g
  • Proteine – 1.4 g
  • Sare -0,03 g
Recomandare pentru paine :
  • 500g mix universal mikos,
  • 500ml apa calduta,
  • 20g drojdie,
  • 1 lingura ulei,
  • 12g sare.
Amestecam ingredentele cu un mixer – pana aluatul devine uniform
Asezam in forma unsa si lasam sa creasca dublu.
Se coace in cuptor preincalzit la 200°C aprox.45 de minute.
Pentru o culoare mai placuta putem unge cu putina ulei
 
Recomandare pentru clatite:
  • 120g mix universal miklos,
  • 450ml lapte,
  • 1 strop de sare.
Amestecam ingredientele aluatul pana devine unoform.
Prajim in doze mici intr-un teflon fierbinte si unsa.

Curiozitati:

In prezent, singurul tratament pentru boala celiaca este respectarea unei diete fara gluten care sa asigure aportul necesar de nutrienti alimentari si de calorii. De asemenea, boala celiaca trebuie monitorizata periodic prin efectuarea unor teste de sange si a unora care sa identifice eventualele contaminari cu gluten.

Daca suferi de boala celiaca si consumi un aliment care contine gluten, sistemul imunitar va ataca intestinul subtire si te va impiedica sa absorbi corect nutrientii din alimente. De aceea, va trebui sa eviti absolut orice aliment care are in compozitie grau sau faina de grau si orice aliment care contine secara, orz, grau dur, faina de cartofi, faina graham, malt si gris. Dupa adoptarea dietei fara gluten, intestinul subtire se va vindeca in cel mult doi ani in cazul adultilor si in cateva luni in cazul tinerilor.

Daca suferi de intoleranta la gluten, tratamentul este acelasi ca cel recomandat pentru boala celiaca, singura diferenta fiind faptul ca in general nu este necesara mentinerea acestuia intr-o maniera foarte stricta sau pe o perioada la fel de lunga. Totusi, este nevoie ca afectiunea sa fie diagnosticata corect inainte de a incepe dieta fara gluten.

Greutate 1000 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Mix de faina fara gluten 1Kg – Naturbit”

0
X