Descriere
Musli cu fructe:
Gramaj – 500 g
Musli cu fructe este un amestec de cereale ce asigură aportul zilnic de fibre alimentare, vitamine, antioxidanți şi proteine vegetale.
Musli cu fructe – Ingrediente:
Amestec de cereale integrale (grâu, secară, ovăz, orz, porumb), fructe deshidratate (stafide, banane, curmale, ananas, papaya, nucă de cocos, caise, mere, prune), migdale, semințe de in şi miez de floarea-soarelui.
Musli cu fructe – Idei de servire:
Este excelent pentru un mic dejun complet, bogat în fibre alimentare și nutienți cu proprietăți în echilibrarea procesul digestiv. Se consumă cu lapte, fructe naturale, iaurt, sau suc natural de fructe.
Proprietati si beneficii:
- Reduce unele tumori (în special pentru cancerul testicular)
- Reduce efectele neplăcute ale chimioterapiei
- Ajută în lupta cu bolile autoimune
- Ajută în caz de boli inflamatorii, reumatism, artrită, etc
- Detoxifică organismul (ficatul rinichii, îndepărtează metalele grele din corp)
- Ajută în caz de boli respiratorii, astm bronșic, tuse convulsivă
- Reduce oboseala, acționează ca un energizant natural
- Crește libidoul
- Crește concentrarea
- Protejează de boli cardiovasculare
- Reglează glicemia
- Reglează nivelul de colesterol din sânge
- Ajută în caz de insomnie, relaxează mușchii și calmează sistemul nervos
- Reduce stresul și anxietarea
- Previne apariția bolilor de ochi, protejează retina
- Susține curele de slăbire, accelerează metabolismul.
Curiozitati despre musli:
Musli defineste niste produse conditionate diferit dar care se bazeaza pe aceleasi componente. Chiar daca musli a devenit cunoscut destul de recent, nu este un produs nou, acesta fiind folosit in Elvetia de mai bine de un secol. In principal, musli este compus din fulgi de cereale. La inceput, musli era compus aproape in totalitate din fulgi de ovaz. Insa, de-a lungul anilor, reteta s-a imbogatit si cu alte cereale: porumb, grau, secara, orz.
Particularitatea fulgilor de musli consta in modul de obtinere al acestora. Fulgii de musli sunt obtinuti din bobul integral de cereala – este indepartat doar stratul fibros, dur, exterior. Acesta este presat pentru a capata o forma cunoscuta de consumatori dupa care este prajit sau oparit. Datorita acestor ultime proceduri, amidonul este adus intr-o forma digerabila, enzimele care ar putea produce alterarea in timp sunt inactivate. Drept urmare, bobul de cereala isi va mentine vitaminele din grupa B intregi dar si fibrele, tocoferolul, cu alte cuvinte toti nutrientii de care omul modern are nevoie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.