Musli cu merisor si caju:

Gramaj – 300 g

Musli cu merisor si caju sunt usor de preparat si de introdus atat in alimentatia persoanelor mature cat si in cea a bebelusilor. Pot fi consumati cu lapte, miere sau fructe si sunt recomandati sportivilor, fiind o sursa consistenta de proteine, fibre alimentare si vitamine din complexul B. Pot fi serviti dimineata cu lapte sau suc de fructe.

Musli cu merisor si caju – Compozitie:

  • fulgi de ovaz;
  • fulgi de porumb fara zahar (malai grisat 88%, malt de orz, sare);
  • merisor confiat;
  • zahar din trestie;
  • ulei de floarea soarelui 20%;
  • caju 10%.

Valori nutritionale:/100g – Valoare energetica: 1544.86 kj/366.82 kcal

  • Grasimi: 11.46 g;
  • din care acizi grasi saturati: 7.86 g;
  • Glucide: 55.48 g;
  • din care zaharuri: 16.49 g;
  • Proteine: 10.44 g;
  • Sare: 1.8 g.

Beneficii si proprietati:

Ovazul este cereala cu mai bogat continut in proteine (12.6-14.9%) si acizi grasi esentiali, cum ar fi acidul linoleic. Continutul de fibre solubile este important pentru ca ajuta la normalizarea greutatii corporale prin capacitatea de a crea senzatia de satietate si de diminuare a apetitului. Din aceste motive  ovazul nu doar ca este permis, ci chiar recomandat sa fie inclus in alimentatia copiilor si convalescentilor.

Ovazul reprezinta o sursa nutritiva excelenta de carbohidrati si fibre, care ne dau energie, de vitamine si minerale cum sunt: vitamina B1, fier si fosfor. De asemenea, este cunoscut pentru bogatia sa in compusi antioxidanti care ajuta la protejarea sistemului circulator de ateroscleroza si pentru  betaglucan, care poate ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 la reglarea nivelului de glucoza din sange.

Fulgii de porumb contin vitamina A, o vitamina esentiala pentru mentinerea sanatatii pielii si pentru buna functionarea sistemului imunitar.

Vitaminele B6 si B12 reduc oboseala psihica, contribuind la functionarea normala a sistemului nervos si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. De ce? Pentru ca creierul are nevoie in procesele de degradare energetica (a glucozei) de vitaminele din grupul B.

Fulgii din porumb – sunt o sursa buna de acid folic responsabil cu formarea de celule noi si cu prevenirea bolilor cardiovasculare. Au un continut scazut de grasimi si induc senzatia de satietate, fiind recomandati in diete, impreuna cu exercitii fizice.

Fiind o sursa bogata de fier, fulgii de porumb pot reduce oboseala si extenuarea si contribuie la formarea normala a globulelor rosii si a hemoglobinei.

Greutate 300 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Musli cu merisor si caju 300g – Solaris”

0
X