Mustar Dijon BIO 125ml - Biodo

Mustar dijon BIO 125ml – Byodo

13.70 lei

Descriere

Mustar dijon bio:

Gramaj – 125ml

Mustar dijon bio un adevarat original francez cremos si iute! Se poate servii inclus in diferite sosuri si dresinguri sau pur si simplu cu diverse aperitive.

Mustar dijon bio – Ingrediente:

  • apa,
  • otet de vinars,
  • boabe de mustar maro,
  • sare de mare.

Ingredientele provin din agricultura ecologica.

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 996 kj/ 239 kcal

  • Grasimi – 14 g din care acizi grasi saturati – 0.4 g
  • Glucide – 9.7 g din care zaharuri -1.1 g
  • Proteine – 16 g
  • Sare – 7.7 g

Minunatul mustar de Dijon de la Byodo este putin picant si fin datorita semintelor de mustar maro. Se obtine prin procedeul tradițional Dijon. Exact patru ingrediente fac din mustar o plăcere absoluta: apă, semințe de muștar maro, otet de vinars și sare de mare.

Curiozitati despre boabele de mustar:

Cu toţii cunoaştem acest condiment şi surplusul de gust pe care îl oferă mâncărurilor. Fiind cunoscut în toată lumea, muştarul şi-a câştigat titlul de “ condimentul naţiunilor “. Muştarul este originar din Egiptul Antic, iar populaţia de aici combina semintele de mustar cu diferite preparate de origine animala.

Se presupune că romanii foloseau muştarul şi pentru a prepara mustul, de aici venind şi denumirea de muştar.

Datorită lui Grey şi Poupon, în anul 1977, a fost scos la vânzare muştarul pe care astăzi cu toţii îl cunoaştem.

Momentan se cunosc doar trei specii de muştar :

  • Muştarul alb ( Brassicaceae alba sau Brassica hirta )
  • Muştarul negru ( Brassicaceae nigra )
  • Muştarul brun ( Brassicaceae juncea )

Mustarul alb avand proprietatea de a-şi pastra gustul chiar si dupa amestecarea cu apa, este cel mai des intalnit in alimentatie.

Mustarul negru se deosebeste de cel alb prin faptul ca are un gust puternic picant.

Mustarul brun are gustul  asemanator celui alb si negru, singura diferenta fiind ca spre deosebire de cel alb este putin mai picat.

Sortimente de baza ale mustarului: mustarul dulce, mediu iute, iute, Colman, Rotisseur si bavarez.

Mustarul bavarez cel descris mai sus, se prepara in felul urmator : boabele macinate se incalzesc cu zahar pana cand vor avea o aroma de caramel.

Boabele de muştar au în componenţă: mucilagii, substanţe minerale ( potasiu, magneziu, proteine şi calciu ), proteine, uleiuri, un glucozid (sinigrină) şi un ferment (mirozină).

Persoanele care au stomacul şi colonul sensibile trebuie să consume muştar în cantităţi reduse.

 

 

Informații suplimentare

Greutate 125 g