Mustar pentru gratar bio:

Gramaj – 200 ml

Mustar pentru gratar bio este un produs bavarez condimentat si dulce in acelasi timp, avand un gust fin, aromat, ideal pentru carnatii vegetali, salate sau alte preparate gastronomice.

Mustar pentru gratar bio  – Ingrediente:

  • apa,
  • seminte de mustar,
  • otet,
  • sare de mare,
  • condimente,
  • ierburi,
  • ardei,
  • zahar,
  • ulei de floarea soarelui,
  • ceapa,
  • piure de tomate,
  • vin alb otet,
  • praf de usturoi.

Toate ingredientele provin din agricultura ecologica.

Valori nutritionale /100g: Valoare energetica – 921 kj/221 kcal

  • Grasimi – 14.00 g din care acizi grasi saturati – 1.6 g;
  • Glucide – 18.00 g din care zaharuri – 17.00 g;
  • Proteine – 3.7 g;
  • Sare – 1.8 g.

Alergeni: mustar

Curiozitati despre boabele de mustar:

Cu toţii cunoaştem acest condiment şi surplusul de gust pe care îl oferă mâncărurilor. Fiind cunoscut în toată lumea, muştarul şi-a câştigat titlul de “ condimentul naţiunilor “. Muştarul este originar din Egiptul Antic, iar populaţia de aici combina semintele de mustar cu diferite preparate de origine animala.

Se presupune că romanii foloseau muştarul şi pentru a prepara mustul, de aici venind şi denumirea de muştar.

Datorită lui Grey şi Poupon, în anul 1977, a fost scos la vânzare muştarul pe care astăzi cu toţii îl cunoaştem.

Momentan se cunosc doar trei specii de muştar :

  • Muştarul alb ( Brassicaceae alba sau Brassica hirta )
  • Muştarul negru ( Brassicaceae nigra )
  • Muştarul brun ( Brassicaceae juncea )

Mustarul alb avand proprietatea de a-şi pastra gustul chiar si dupa amestecarea cu apa, este cel mai des intalnit in alimentatie.

Mustarul negru se deosebeste de cel alb prin faptul ca are un gust puternic picant.

Mustarul brun are gustul  asemanator celui alb si negru, singura diferenta fiind ca spre deosebire de cel alb este putin mai picat.

Sortimente de baza ale mustarului: mustarul dulce, mediu iute, iute, Colman, Rotisseur si bavarez.

Mustarul bavarez cel descris mai sus, se prepara in felul urmator : boabele macinate se incalzesc cu zahar pana cand vor avea o aroma de caramel.

Boabele de muştar au în componenţă: mucilagii, substanţe minerale ( potasiu, magneziu, proteine şi calciu ), proteine, uleiuri, un glucozid (sinigrină) şi un ferment (mirozină).

Persoanele care au stomacul şi colonul sensibile trebuie să consume muştar în cantităţi reduse.

Greutate 200 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Mustar pentru gratar bio 200ml – Byodo”

0
X