Napolitane cu cacao fara zahar:

Gramaj – 20 g

Napolitane cu cacao fara zahar constituie o gustare delicioasa in special pentru persoanele cu probleme de diabet.

Napolitane cu cacao fara zahar – Ingrediente:

  • indulcitor (maltitol 31.1%);
  • faina de grau;
  • grasime vegetala;
  • pudra de cacao (8.4%);
  • amidon din porumb;
  • ulei vegetal;
  • emulgator: lecitina din soia;
  • agent de afanare: bicarbonat de sodiu;
  • sare;
  • vanilina;
  • continut de crema: 65%.

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 1860.5 kj/447.2 kcal

  • grasimi – 26.2 g;
  • din care acizi grasi saturati – 13.7 g;
  • glucide – 57.9 g;
  • din care polioli – 31.1 g;
  • fibre – 3.8 g;
  • proteine – 5.3 g;
  • sare – 0.29 g.

Napolitane cu cacao fara zahar – Idei de servire:

O gustare ideala ce se poate consuma ca atare sau cu o cana de lapte vegetal, ceai, suc de fructe, inghetata.

Cacao este denumirea semintelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao) care dupa uscare se macina sub forma de pulbere. Cacao este materia prima principala pentru obtinerea de ciocolata. Denumirea de cacao provine din limba azteca cacahuatl, denumire care a fost preluata de spanioli.

Semintele de cacao contin teobromina, cofeina si salsolinol. Teobromina este un stimulent moderat dar de durata al sistemuli nervos central. Cofeina, care este un stimulant mai puternic, se gaseste intr-o cantitate mai redusa.

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de cacao:

Cardiologii elvetieni si americani numesc ciocolata amaruie, ce are un procent de 70 % cacao, „aspirina dulce”, deoarece reduce afectiunile cardiace si incidenta trombozelor. Oamenii de stiinta apreciază efectul pozitiv antioxidant al substantei. De asemenea se constata efectul pozitiv al flavonelor din cacao la scaderea depunerilor de pe peretii vaselor de sange. La personele sanatoase consumatoare de cacao s-a observat o incetinire a fenomenului de imbatranire prematura a pielii si reducerea clara a incidentei bolilor cardiovasculare.

Un studiu, publicat in jurnalul Federation of American Societies for Experimental Biology(FASEB), sustine ca ciocolata neagra ajuta la restabilirea flexibilitatii arterelor si, in acelasi timp, impiedica celulele albe sa se fixeze pe peretii vaselor de sange, factori importanti in prevenirea aterosclerozei.

Conform cercetarii „Enhancing dentate gyrus function with dietary flavanols improves cognition in older adults”, o dieta bogata in flavonoide din cacao, compusii antioxidanti regasiti in mod natural in cacao, poate imbunatati functiile cognitive inversand efectele declinului de memorie asociat varstei inaintate.

Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Napolitane cu cacao fara zahar 20g – Sly”

0
X