Pasta de arahide fina eco:

Gramaj – 250g

Pasta de arahide fina eco este mai mult decât un aliment delicios și potrivit pentru micul dejun, este și un aliment sănătos.

Pasta de arahide fina eco – Ingrediente:

Arahide macinate 100%.  PRODUS VEGAN. Poate contine urme de: nuci,susan, lupine si lapte.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 2549 kj/615 kcal

  • Grasimi – 49 g
  • Acizi grasi saturati – 10 g
  • Carbohidrati – 12 g
  • Zaharuri – 6.2 g
  • Fibre – 6.5 g
  • Proteine – 29 g
  • Sare < 0.01 g
  • Tiamina 0.2 mg
  • Vitamina B6 – 0.4 mg
  • Magneziu – 214 mg

Pasta de arahide fina eco – Proprietati si beneficii:

Untul de arahide este o pastă realizată din alune uscate, prăjite în prealabil, ce poate avea diferite grade de procesare, rezultând un produs mai mult sau mai puțin rafinat. Se poate folosi la prăjituri, batoane de cereale, dar și în sandvișuri și în smoothie-uri. Untul de arahide (100 grame) conține o cantitate mare de proteine ​​(25 – 30 grame). Proteinele pe care le consumăm sunt împărțite în aminoacizi, care sunt apoi utilizați în fiecare celulă pentru a repara și construi corpul, oferind energie.

Conținutul de grăsime din untul de arahide este aproape egal cu cel al grăsimilor din uleiul de măsline. Grasimile nesaturate din untul de arahide ajută la scăderea nivelului de colesterol rău (lipoproteina cu densitate scăzută) și favorizează circulația unui colesterol bun (lipoproteine ​​cu densitate mare).

Untul de arahide este o sursă bună de magneziu (170 mg / 100 grame). Aceasta reprezintă 42% din valoarea zilnică recomandată a magneziului. Magneziul are un rol important în dezvoltarea mușchilor, osului și imunității în organism. Magneziul ajută de asemenea la reglarea nivelului zahărului din sânge și a tensiunii arteriale.

Untul de arahide conține multe vitamine care ajută organismul să funcționeze corect: ca de exmplu vitamina A.C si E. Vitamina A de exemplu este benefică pentru vedere, în timp ce vitamina C ajută la stimularea sistemului imunitar. Vitamina E găsită în untul de arahide este un micronutrient foarte important, necesar organismului pentru a dizolva structuri complexe de acizi grași și blocaje de grăsime din artere.

Arahidele și untul de arahide sunt bogate în fibre. Fibrele alimentare reprezintă una dintre cele mai importante părți ale dietei zilnice, deoarece lipsa lor poate poate provoca mai multe probleme de sănătate  precum constipația, diabetul, colesterolul și diferite afecțiuni ale inimii.

Cum alegi untul de arahide?

Sunt practic doua tipuri de unt de arahide: crocant si cremos. In general, cel crocant tinde sa contina mai multe fibre, pe cand untul cremos are mai multe proteine. Diferentele nutritive insa nu sunt semnificative, astfel ca alegerea dintre crocant si cremos tine doar de gusturile fiecaruia.
In schimb, este important ca atunci cand alegeti un unt de arahide sa fiti atenti la adaosuri si la zaharul continut sau la alti indulcitori. Produsul nu ar trebui sa contina altceva in afara de arahide (peste 90%), putina sare si uleiuri, iar o varianta eco a untului nu va contine sare si va fi realizat 100% din arahide.

Untul de arahide nu se consuma doar simplu, intins pe biscuiti sau paine prajita. El poate fi un ingredient cheie pentru numeroase retete delicioase precum: smoothie-uri, fursecuri,briose etc.

Greutate 250 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Pasta de arahide fina ECO 250g – Rapunzel”

0
X