Pectina naturala 80g – Nature Cookta

16.20 lei

Stoc epuizat

Descriere

Pectina naturala:

Gramaj – 80g

Pectina naturala este o materie de bază în bucătărie, cu utilizare multiplă.

Pectina naturala – Ingrediente:

pectină de citrice 100%

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 325kcal

  • Lipide – 0.3 g din care acizi grasi saturati – 0 g
  • Glucide – 90 g
  • Fibre vegetale – 9 g
  • Proteine- 0.3 g
  • Sare – 0.2 g

Pectina naturala – Mod de intrebuintare:

Utilizare în gamă largă la prepararea gemurilor și a marmeladelor, la produsele de patiserie are funcționalitate ce-l face potrivit pentru înlocuirea grăsimilor și nu in ultimul rând calitatea lui de stabilizator a atras atenția și celor din industria cosmetică.
Capacitatea de absorbție a apei o face să fie foarte utilă pentru utilizarea zilnică. Este un stabilizator natural de încredere cu care putem îmbunătăți calitatea gemurilor, marmeladelor, jeleurilor și prelungi durata de conservare. Se pot prepara delicii cu ajutorul ei.
În primul rând îl recomandam pentru dulciurile gelatinoase. Combinat cu îndulcitor și puțină apă, se pune la fiert la foc mic cu zeamă de lămâie și lapte de cocos, amestecând în continuu timp de 5-6 minute. Se lasă puțin la răcit înainte de a se turna în forme. Când începe jeleul să se întărească, se poate scoate din forme pentru a le tăia după gust. Dacă utilizăm forme de praline sau de cuburi de ghiață, atunci nu numai valorile vor fi deosebite ci și aspectul căpătat va cuceri!
În amestec cu ciocolată topită se pot obține praline deosebite fără adaosuri.
Acest produs de bază este extraordinar și pentru glazuri pentru tort, deserturi deosebite, chiar și la înghețate.

Curiozitati despre pectina:

Pectina este un exemplu excelent de polimer natural și este alcătuită din molecule de acid pectic și acid pectinic. Pectina este practic un compus cu o mulțime de zaharuri și acizi atașați. Fiecare plantă o conține într-o anumită cantitate, uneori într-una foarte mică. În cadrul plantei sau fructului, pectina este materialul care unește celulele.

Atunci când este încălzită cu mai mult zahăr și acid (de obicei, suc de lămâie sau oțet), pectina determină îngroșarea caracteristică jeleurilor și gemurilor.a

 

Informații suplimentare

Greutate 80 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pectina naturala 80g – Nature Cookta”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *