Pesmet din porumb fara gluten BIO 200g - Bauck Hof

Pesmet din porumb fara gluten ECO 200g – Bauck Hof

14.20 lei

SKU: 02-84 Categorii: , ,
Cu fibre
Diabet
Ecologic
Fără gluten

Descriere

Pesmet din porumb fara gluten ECO:

Gramaj  200 gr

Pesmet din porumb fara gluten ECO ideal pentru pane-uri sau ca baza pentru diverse preparate,potrivit pentru persoanele cu intoleranta sau sensibilitate la gluten.

Pesmet din porumb fara gluten ECO – Ingrediente:

Porumb* 99%,  sare de mare , ingrediente ce provin din agricultură ecologică.

Valori nutriţionale/100g: Valoare energetică: 1517 kj/ 363 kcal

  • glucide: 81g din care zaharuri 0,0;
  • lipide: 0,8g din care saturate 0,2;
  • fibre: 3,0g;
  • proteine: 6,5g;
  • sare: 1,7g.

Pesmet din porumb fara gluten ECO – Mod de preparare:

• Acest pesmet este ideal pentru snitele, cascaval pane sau orice alte preparate pane.

• Puteti folosi pesmetul inclusiv pentru preparate dulci, cum ar fi budinca de mere cu pesmet, papanasi cu branza.

• Prajit in tigaia de teflon, pesmetul va capata o minunata culoarea aurie si o consistenta crocanta care va transforma orice aliment intr-un deliciu culinar.

Pesmet din porumb ECO – Beneficii şi recomandări:

Un alt beneficiu pentru sănătate al acestei cereale ţine de doza fibre, de tip insolubil cu precadere, care nu este asorbită la nivelul intestinal în sânge. Fibrele insolubile rămânand în tractul intestinal, cresc volumul bolul fecal, ajutand in felul acesta la eliminarea resturilor din sistem (toxinelor). Rezultatul este mai mult decat imbucurator, aducand numeroase beneficii precum: preveniera sau tratarea constipaţiei, scaderea riscurile de cancer de colon.

De asemenea, introducerea porumbului in meniul zilnic micsoreaza riscul aparitiei bolilor cardiovascualre: infarct miocardic, AVC si a cancerului.

Despre gluten:

Glutenul este o familie de proteine găsite în cereale cum ar fi grâul, secara şi orzul. Din boabele care conţin gluten, grâul este de departe cel mai frecvent consumat. Cele două proteine principale din gluten sunt glutenina şi gliadina. Gliadina este responsabilă pentru majoritatea efectelor negative asupra sănătăţii. Când făina este amestecată cu apă, proteinele de gluten formează o reţea lipicioasă care are o consistenţă asemănătoare lipiciului. Această proprietate asemănătoare lipiciului face aluatul elastic şi dă pâinii capacitatea de a se ridica atunci când este coaptă. De asemenea, oferă o textură tipică, atât de plăcută.
Interesant este faptul că numele glu-ten este derivat din această proprietate asemănătoare lipiciului aluatului umed.

Majoritatea oamenilor tolerează bine glutenul. Cu toate acestea, el poate provoca probleme persoanelor cu anumite probleme de sănătate, precum boala celiacă, sensibilitatea la gluten, alergia la grâu şi altele.

Curiozităţi:

Porumbul este o cereala originara din America Centrala cultivata azi in multe regiuni ale lumii ca planta alimentara, industriala si furajera, reprezinta alaturi de grau, 80% din productia de cereale.

Dupa istorici, porumbul era cultivat inca de acum 7000 de ani inaintea erei noastre. Constituia hrana de baza a maiasilor, aztecilor si a incasilor. Frunzele porumbului erau folosite de bastinasi pentru umplerea saltelelor, fabricarea papusilor si a mocasinilor.

Dupa ce a fost adus in Europa, porumbul nu era la fel de popular ca in prezent ci se folosea doar pentru faina sau bautura.

Pentru produse similare, si pentru alte detalii, intrati aici.

Observatii:

Informatiile prezentate in aceasta pagina sunt publicate exclusiv in scop informativ, si nu inlocuiesc sfaturile, recomandarile sau prescriptiile medicului nutritionist.

©

Informații suplimentare

Greutate 200 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pesmet din porumb fara gluten ECO 200g – Bauck Hof”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *