Pesto verde vegan eco:

Gramaj – 120 g

Pesto verde vegan eco este preparat manual cu dragoste in conformitate cu reteta italiana originala.

Pesto verde vegan eco – Ingrediente:

  • ulei de masline extravirgin,
  • busuioc 26%,
  • nuci 16%,
  • caju 12%,
  • samburi de pin,
  • sare de mare.

Ingredientele provin din agricultura ecologica.

Ingredientele sunt amestecate, macinate si imbuteliate. Pe suprafata produsului se adauga o cantitate de ulei de masline. Pentru pastrare, se incalzeste scurt.

Pesto verde vegan eco – Idei de servire:

Imbunatateste pastele, pizza, salatele si este deosebit de gustoasa pe paine prajita.

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica  – 2311 kj/ 560 kcal

  • Grasimi – 56 g din care acizi grasi saturati – 7.9 g
  • Glucide – 6.5 g din care zaharuri – 3.1 g
  • Fibre – 2.1 g
  • Proteine – 7.2 g
  • Sare – 3.2 g

Curiozitati:

Pesto este marca înregistrata a gastronomiei italiene şi, cu siguranţa, fara el universul culinar ar fi mai sarac. Bucataria italiana are în portofoliu o varietate mare de sosuri pesto, cele mai cunoscute fiind de departe, cel verde sau „alla genovese”, pe baza de busuioc şi cel roşu, sau „alla siciliana”, pe baza de roşii.

Istoria acestui sos începe din antichitate, perioada în care era făcut prin macinarea condimentelor în mojar, peste care se adauga apoi ulei. Aceasta metoda de preparare se foloseşte de altfel şi în prezent, cuvantul „pesto” însemnand „macinare”.

Cei care au rafinat şi au dat gustul, aroma şi textura pesto-ului verde cunoscut azi sunt locuitorii din Liguria, provincie genoveza din nord-vestul Italiei, situata între Marea Mediterana şi Munţii Appenini. De aici îi vine şi numele de Pesto alla genovese. Fiind unul din cele mai aromate sosuri din gastronomia universala, acesta este un melanj puternic, de un verde intens, din busuioc frecat cu usturoi, înmuiat cu ulei de masline şi înviorat cu puţin parmezan. Seminţele de pin îi adauga textura şi o aroma delicata.

Din sudul extrem al Italiei, Sicilia, una din cele mai cosmopolite regiuni din punct de vedere istoric din Europa, vine pesto-ul roşu. Acest sos de un roşu vibrant este un amestec impetuos din roşii uscate frecate cu chilli şi usturoi, domolit cu ulei de masline, îmbogatit apoi cu busuioc şi puţin parmezan. Textura şi aroma delicata a seminţelor de pin închid cercul.

 

 

Greutate 120 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Pesto verde vegan eco 120g – Rapunzel”

0
X