Descriere
Retete vegetariene pentru fiecare gust:
Pagini: 201
Editura: Pazitorul adevarului
Retete vegetariene pentru fiecare gust este o carte cu solutii practice in vederea adoptarii unui stil de viata sanatos.
Retete vegetariene pentru fiecare gust – Cuprins:
1. Cuvant înainte
2. Prefata
3. Pledoarie in favoarea unei diete naturiste
4. Retete vegetariene pentru fiecare gust
5. Aperitiv:
- Pasta de telina
- Icre vegetariene
- Ardei umpluti cu tofu
- Pateu de linte
- Pateu de naut, mazare verde, spanac, ciuperci, soia, etc.
- Pateu de spanac cu tofu
- Omleta de tofu cu ciuperci
- Ciuperci cu maioneza
- Icre de soia
- Unt de soia
- Conopidă cu maioneza
- Pasta caltabos
- Pasta de avocado I si II
- Salata de vinete
6. Supe – Ciorbe
- Ciorba de perisoare, varza, spanac, cartofi, mazare verde, fasole boabe, naut, etc.
- Ciorba taraneasca
- Ciorba de „burta“
- Ciorba de hribi
- Ciorba de fasole verde
- Supa-crema de cartofi
- Supa de gulii
- Ciorba thailandeza
- Bors de legume
- Bors de cartofi
7. Mancaruri scazute
- Mazare alsaciana
- Pilaf de orez
- Tocănita de gluten
- Fasole verde mexicana
- Gulas de cartofi cu hribi
- Cartofi frantuzesti
- Gulii umplute
- Ciulama de hribi
- Toros
- Gulii cu smantana
- Ciuperci umplute
- Iahnie de mazare uscata
- Budinca de cartofi cu ciuperci
- Ciuperci in sos
- Orez cu hribi
- Fasole verde scazuta
- Mancare chinezeasca
- Iahnie de fasole boabe
- Cus-cus cu galbiori
- Musaca de vinete
- Tocanita de soia cuburi
- Tocanita de vinete
- Mancare de dovleac
- Ghiveci
- Fasole batuta
- Varza a la Cluj
- Racituri (piftie)
- Sarmale cu orez si ciuperci
- Ardei umpluti
- Vinete umplute
- Tocanita de ciuperci I
- Tocanita de ciuperci II
- Ciulama de praz
- Orez spaniol
- Cartofi in sos de hribi
- Lintea lui Esau
8. Droburi – Snițele – Chiftele
- Chiftele de soia, linte, dovleac, ciuperci, nuci, leurda, etc.
- Snitel de gluten
- Telină pane
- Drob de soia
- Chiftele de cartofi
- Drob de varza cu ciuperci
- Drob de ciuperci
- Drob de nuca
- Drob „a la Cris“
- Pleurotus pane
- Conopida pane
- Hamburger
- Mici de gluten
9. Spaghete și sosuri
- Spaghete cu sos picant
- Spaghete cu ciuperci
- Macaroane cu legume
- Sos de spanac
- Sos picant
10. Salate
- Salata „Cris“
- Salata „Mirelusa“
- Salata „Vital“
- Salata de conopida, de ciuperci, orientala si de „boeuf”
11. Aluaturi
- Pizza
- Cozonac
- Clatite
- „Branzoaice“
- Cornulete asortate
- Biscuiti cu cocos
- Paine integrala
- Paine „vital“
12. Dulciuri
- Prajitura „Cris“
- Prajitura „Negresa“
- Rulada de grau
- Cremes
- Lamaita
- Banana cu crema de roscove
- Prajitura cu cocos
- Salam de biscuiti
- Rulada cu hrisca
- Prajitura cu fructe
- Prajitura „Delia“
- Prajitura „Fantastic“
- Budinca de orez cu stafide
- Budinca de catina
- Inghetata de banane
- Inghetata de piersici
- Lapte de soia pentru baut
- Cafea de cereale
13. Baze pentru mancaruri
- Kethcup
- Lapte de soia
- Smantana de soia
- Maioneza de soia
- Vegeta
- „Mustar“
- Bors
- Dressing
14. Bauturi
- Cocktail Vital
- Cocktail Adriana
- Cocktail Laura
- Nectar de pepene
- Nectar de capsuni
- Concentrat de fructe
- Suc de fructe
- Limonada
- Nectar de banane
- Suc de catina
- Suc de morcov si telina
- Suc de morcov si sfecla
Retete vegetariene pentru fiecare gust – Curiozitati:
Aceasta carte in care puteti gasi solutii practice pentru un stil de viata sanatos in alimentatie, gasind alternative la „bucataria traditionala“ fara a sacrifica nici calitatea hranei, nici gustul placut al acesteia. Restaurantul „Cris“ din Oradea va lanseaza provocarea la schimbare in bine, dovedind ca aceasta schimbare este posibila, fara a fi asociata cu sentimentul de sacrificiu sau frustrare, iar cei care au curajul sa o accepte vor fi placut surprinsi de rezultatele ce nu se vor lasa prea mult asteptate.