Salata de sfecla rosie eco:

Gramaj – 340g

Salata de sfecla rosie eco este un depozit natural de vitamine și de microelemente care nu se distrug prin fierbere. De aceea, ea este un eficient leac împotriva unor afecțiuni grave.

Salata de sfecla  rosie eco – Ingrediente:

Sfecla rosie 77%, apa, sirop de malt de orez 2%, sare de mare. Ingredientele provin din agricultura eco.

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica 153kj/37kcal

  • Proteine – 1.3 g
  • Carbohidrati – 6.5 g din care zaharuri – 6.5 g
  • Lipide – 0.1 g din care acizi grasi saturati – 0 g
  • Sare – 0.52 g

Proprietati si beneficii:

Salata de sfecla rosie eco are un șir de avantaje. Ea ameliorează circulația sîngelui, fortifică sistemul cardiovasculat și asigură corpul cu energie suficientă pentru întreaga zi. Această legumă conține betain și triptofan, substanțe rare, care pot calma nervii și lupta cu stresul. Sfecla are proprietăți antiinflamatoare, conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi din corpul vostru și ameliorează starea generală a sănătății. Iată cum trebuie să preparați o salată sănătoasă din sfeclă, pe care o puteți mînca în fiecare zi.

Are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic și antioxidanți. Sfecla roșie este ușor de digerat și este bogată în apă (peste 90 %); zaharuri; fibre. Pigmentul care dă rădăcinii caracteristica culoare roșu-violaceu și care are o acțiune antioxidantă este saponine. Este bogată în substanțe vegetale care ușurează eliminarea grăsimilor; acid glutamic, un aminoacid care stimulează activitatea sistemului nervos.

Sfecla roșie consumată în mod regulat previne și tratează leucemia, cancerul pulmonar, colon-rectal și cel gastric datorită faptului ca aceasta este bogată în substanțe antioxidante. Rădăcina de sfecla roșie face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân, precum și în cancerul testicular.

Bogată în potasiu și în acid folic, sfecla roșie este benefică celor care au probleme de inima. Sfecla reglează tensiunea arterială și asigură buna funcționare a musculaturii cordului. Prin consumul de sfeclă putem menține la cote normale nivelul de colesterol din sânge. Frunzele de sfeclă sunt foarte bune în ameliorarea osteoporozei.

Mulțimea de microelemente care se găsesc în sfeclă în cantități apreciabile o transformă într-un mijloc eficient de detoxifiere a organismului și de întărire a imunității. Sfecla roșie contribuie la stabilizarea PH-ului (echilibrul acid-alcalin) din corp, fapt important pentru imunitate, deoarece bacteriile înfloresc atunci când echilibrul PH-ului din organism se strică.

Împotriva simptomelor de gripă și răceală este indicat consumul zilnic a două pahare cu suc de sfeclă roșie.

Salata de sfecla rosie eco – Idei de servire:

Sfecla roșie se poate consuma ca și garnitură, în stare crudă sau coaptă (în acest caz nu trebuie decojită, pentru a-i păstra calitățile nutritive) sau ca suc obținut prin centrifugare. Poate fi, de asemenea, un ingredient în ciorbele de legume, în timp ce frunzele se pot consuma în salate, crude, opărite sau fierte pe aburi. Salata preparată din sfeclă o putem combina cu, morcovi și ridiche neagră, adăugând suc de lămâie.

Greutate 340 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Salata de sfecla rosie ECO 340g – Clearspring”

0
X