Saratele din porumb natur:

Gramaj – 100 g

Saratele din porumb natur sunt o gustare excelenta in orice moment al zilei.

Saratele din porumb natur – Ingrediente:

  • amidon de porumb
  • untura vegetala
  • ulei vegetal
  • apa
  • sare
  • emulgatori(lecitina de floarea soarelui)
  • digliceridele acizilor grasi monosaturati
  • acid citric
  • citrat de sodiu
  • arome
  • faina de porumb
  • fulgi de cartofi
  • praf de usturoi
  • coloranti(betacaroten)

Valoare energetica/100g: Valoare nutritionala – 1761 kj/419 kcal

  • Lipide – 8.6 g din care acizi grasi saturati – 3.35 g
  • Glucide – 83.4 g din care zaharuri 2.49 g
  • Proteine – 1.5 g
  • Sare – 2.39 g

Proprietati si beneficii:

Calitatile nutritionale ale porumbului dulce recomanda acest aliment in vederea obtinerii unor numeroase beneficii pentru sanatate.

Sanatate cardiovasculara. Porumbul dulce este o sursa excelenta de acid folic, cunoscut si sub denumirea de vitamina B9.

Prevenirea cancerului de plamani. Beta criptoxantina, o substanta furnizata de porumbul dulce si similara antioxidantului beta caroten, este transformata de organism in vitamina A, atunci cand provine din alimente.

Imbunatatirea memoriei. Nivelurile crescute de tiamina (vitamina B1) din porumbul dulce ajuta la imbunatatirea functiilor cognitive si la mentinerea sanatatii celulelor cerebrale. Asadar, tiamina este necesara organismului pentru productia de acetilcolina, un neurotransmitator esential pentru intretinerea randamentului memoriei.

Protejarea vederii. Porumbul dulce contine de asemenea antioxidantul zeaxantina, pigmentul care da porumbului culoarea galbena. Consumul acestui antioxidant are un efect protector impotriva bolilor oftalmologice survenite odata cu inaintarea in varsta. In plus, acidul folic si beta carotenul din porumbul dulce contribuie si ele la sanatatea vederii.

Controlul greutatii. Numarul relativ mic de calorii furnizate de circa 100 de grame de porumb dulce este propice controlului greutatii, comparativ cu alte cereale precum porumbul matur, graul, orezul etc. Motivul consta in faptul ca cele din urma au mai multe calorii provenite din carbohidrati simpli, precum glucoza, sucroza sau zaharurile complexe.

Imbunatatirea digestiei. Porumbul dulce este una dintre cele importante surse de fibre alimentare (100 de grame de porumb zaharat asigura 5% din doza zilnica recomandata), asadar alimentul contribuie la imbunatatirea digestiei si la eliminarea completa a resturilor alimentare de la nivelul colonului.

Participarea la vindecarea mai multor afectiuni. Nutrientii si substantele naturale continute de porumbul dulce fac ca cereala sa fie recomandata in tratarea mai multor afectiuni, precum litiaza renala ,ateroscleroza, ulcerul, gastrita, afectiunile respiratorii, artrita, reumatismul, cistita, infectii diverse, tulburari sexuale sau intoxicatii alimentare.

Greutate 100 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Saratele din porumb natur ECO 100g – Cornito”

0
X