Schinduf pudra:

Gramaj – 100g

Schinduf pudra este apreciat şi cultivat pentru proprietăţile sale medicinale, mai ales pentru calităţile de afrodisiac şi pentru revitalizarea întregului organism.

Schinduf pudra – Ingrediente:

seminte de schinduf macinate

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 1816.9 kj/ 432.3 kcal

  • Grasime – 6.41 g din care acizi grasi saturati – 1.46 g
  • Glucide – 58.35 g din care zaharuri – 0 g
  • Fibre – 24.6 g
  • Proteine – 23 g
  • Sare – 0 g

Proprietati si beneficii:

Seminţele se folosesc în bucatarie drept condiment: fie uscate, adaugate în amestecuri tradiţionale (curry), fie încolţite, ca o verdeaţa picanta, în salate. Acestea constituie un ingredient comun în preparate din subcontinentul indian. Seminţele produc un mucilagiu puternic, fiind folosite în tratarea inflamaţiilor şi a ulcerelor de stomac. Atunci cand este amestecat cu apa, mucilagiul se extinde şi devine o alifie gelatinoasa ce poate fi folosita pentru ţesuturile iritate.

Frunzele de schinduf proaspete sunt de asemenea un ingredient în unele reţete de curry indian. Printre utilizarile tradiţionale ale schindufului se numara şi cea de planta furajera, servind ca nutreţ pentru vite. În agricultura, planta este folosita şi ca îngrasamant verde.

 Infuzia  este importanta pentru menţinerea sanatatii femeilor de varsta a treia, schinduful prevenind pierderile masive de calciu care determina apariţia osteoporozei .

 Cataplasme sau de bandaje, se utilizeaza în tratarea unor afecţiuni dermatologice, ranile ulcerate, furunculozele, dureri musculare.

Schinduful mai ajuta şi la atenuarea diabetului zaharat de tip II. Potrivit unui studiu, aceasta poate ajuta, de asemenea şi persoanele cu diabet zaharat de tip I. Cercetatorii indieni au aratat ca schinduful adaugat în dietele pacienţilor cu diabet zaharat tip I a contribuit la scaderea nivelului de zahăr în urină cu 54%. Din cauza prezenţei galactomananului din fibre naturale, schinduful încetineşte viteza cu care zahărul este absorbit în fluxul sanguin.

Singurul efect secundar observat la persoanele care consuma cantitaţi mari de schinduf este o uşoara tulbure gastro-intestinala. Nu este recomandat consumul plantei în timpul sarcinii, datorita efectului sau puternic asupra sistemului reproductiv feminin.

Greutate 100 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Schinduf pudra 100g – Depal”

0
X