Descriere
Soia crocanta:
Gramaj – 50g
Soia crocanta – este soia rumenita cu putina sare,recomandata pentru o gustare delicioasa.
Soia Crocanta – Compozitie:
Soia boabe nemodificate genetic (99%) si sare.
Denumire stiintifica:
Soia (Glycine max)
Valori nutritionale/100g: Valoare energetică – 432 kcal/ 1797 kJ
Grăsimi – 24,7g, din care acizi grași saturați – 3,6 g
Carbohidrați – 6,8 g, din care zahăr – 6,1 g
Proteine – 37,0 g
Fibre – 17,3 g
Sare – 3,0 g
Echivalent glucidic: 0,6 BE
Magneziu: 220 mg/ 59%
DZR Fier: 5,5 mg/39%
DZR Zinc: 4,5 mg/ 45%
DZR= doza zilnică recomandată
Datorită calităților sale nutritive soia se află pe lista alimentelor care nu trebuie să lipsească din alimentația echilibrată. Se poate consuma sub formă de boabe integrale de soia, lapte de soia sau tofu. Este bogată în vitamine și minerale si este una dintre puținele surse vegetale care conțin toți cei 8 aminoacizi esențiali pentru buna funcționare a organismului.Din aceste motive soia este de nelipsita din dieta vegetariană.
Soia crocanta – Beneficii si proprietati:
Ce vitamine si minerale contine soia?
– Vitamine: retinol, niacina, acid ascorbic si tiamina.
– Minerale: fier, potasiu si calciu.
Ce proprietati terapeutice are soia?
– Reduce decesul din cauza bolilor inimii.
– Reduce riscul cancerului de san.
– Are calitatea de a proteja impotriva dezvoltarii cancerului de prostata si al celui mamar.
– Suprima formarea tumorilor.
– Reduce riscul problemelor digestive.
– Reduce aparitia cancerului de colon si a celui renal.
– Are proprietati antioxidante.
Femeile care se apropie sau se află în perioada de menopauză ar trebui să includă soia în mod frecvent în alimentația zilnică. Soia conține anumiți hormoni vegetali, mai exact fitoestrogeni, care previn tulburările legate de menopauză (insomnii, iritabilitate, bufeuri). Porția zilnică ar trebui să fie de aproximativ 25 grame boabe de soia.
Curiozitati despre soia:
Soia îşi are originile în China şi Japonia. Acesta alături de orez, grâu, orz şi mei este una dintre cele mai hrănitoare plante. Soia este o planta de cultura din familia leguminoase. Din aceasta familie mai fac parte si fasolea, trifoiul si lucerna. Boabele de soia joaca un rol important in industria alimentara, ele continand 39 % proteine, 17 % ulei. Din soia se extrag multe principii ce servesc industriei alimentare dar si furajere.
Chiar daca o vedeti ca un bun aliat doar in timpul postului, e bine sa stiti ca soia are o multime de beneficii pentru sanatate si va poate fi de un real ajutor pe tot parcursul anului/
Pentru produse similare, si pentru alte detalii, intrati aici sau aici.
Observaţii:
Informaţiile prezentate în această pagină sunt publicate exclusiv în scop informativ. Ele nu înlocuiesc sfaturile, recomandările sau prescripţiile medicului nutriţionist/naturopat.
©
Informații suplimentare
Greutate | 50 g |
---|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.