Sos de soia soyu bio Clearspring

Sos de soia tamari Bio 500ml – Clearspring

26.20 lei

Stoc epuizat

Descriere

Sos de soia tamari bio:

Gramaj – 500ml

Sos de soia tamari bio este obtinut dupa metoda traditionala japoneza din boabe integrale de soia  fermentat si maturat in butoaie din lemn de cedru timp de 18-24 luni.

Sos de soia tamari bio – Ingrediente:

  • apa,
  • boabe de soia 46%,
  • mirin (orez dulce, apa, orez fermentat)
  • sare marina.

Ingredientele provin din agricultura ecologica.

Alergeni: contine soia, grau.

Valori nutritionale /100g: Valoare energetica –  832 KJ / 196 kcal

  • Grasimi – 0.2 g din care acizi grasi saturati – 0 g, mononesaturati – 0 g, polinesaturati – 0 g.
  • Carbohidrati – 34 g din care zaharuri – 1.8 g
  • Fibre – 1.7 g
  • Proteine – 14 g
  • Sare – 15.9 g

Curiozitati:

Sos Soia Tamari Clearspringsos de soia preparat dupa o metoda traditionala japoneza si premiat cu aur la „Great Taste Awards 2014”. Produs printr-o metoda traditionala japoneza dupa o reteta veche de 500 de ani, este lasat la maturat in butoaie de cedru timp de 2 veri, obtinandu-se astfel o aroma unica, bogata si concentrata. Sosul de soia Tamari este unul dintre putinele sosuri de soia fara grau si fara gluten. Doar cateva picaturi din acest sos dau gust alimentelor (sushi, stir-fries, supe, tocanite sau sosuri etc.), dar pentru a-i pastra intreaga aroma adaugati-l in preparatele gatite in ultimele minute de prelucrare termica.

Sushi este un fel de mancare specifica bucatariei japoneze, preparata in general din orez cu bobul scurt orez (fiert si amstecat cu otet de orez, zahar si sare). Dupa ce este racit la temperatura camerei, acest orez este amestecat cu diverse alte ingrediente gatite sau crude (ridiche japoneza murata, avocado, castravete, sparanghel) etc.) si condimente (sos de soia shoyu, hrean japonez „wasabi” etc.), si deseori i se da forma unor rulouri invelite apoi in foi de alge marine uscate si presate (alge nori). Exista si variante de sushi in care in loc de orez se foloseste tofu.

Stir-fries sunt preparatele gatite la foc iute intr-un timp scurt, pentru ca acestea sa-si pastreze aromele si calitatile nutritive. Acestea se taie bucati mici si se prajesc intr-o tigaie mai mare, de obicei in wok, in foarte putin ulei la foc iute.

Informații suplimentare

Greutate 500 g