Taitei de tapioca :

Gramaj – 375 g

Taitei de tapioca sunt translucizi si se folosesc la supe sau prajiti, ideal si persoanelor ce sufera de boala celiaca.

Taitei de tapioca – Ingrediente:

Amidon de tapioca 80%, faina de orez, sare.

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 1469kj/346kcal

  • Grasimi – 0.5 g din care acizi grasi saturati – 0.2 g
  • Glucide – 80 g din care zaharuri – 0.2 g
  • Fibre – 0 g
  • Proteine – 5.7 g
  • Sare – 0.04 g

Taitei de tapioca – Mod de preparare:

Spalati taiteii cu apa rece si apoi puneti-i in apa clocotita si fierbeti-i timp de 1-2 minute. Amestecati pana cand devin moi, scurgeti-i de apa si spalati-i din nou cu apa rece. Lasati-i la scurs si serviti-i.

Proprietati si beneficii ale tapioca:

Tapioca este o sursă sănătoasă de carbohidrați fără gluten, fiind tolerată ușor de organismul uman și potrivită celor care suferă de boala celiacă (intoleranță la gluten).

Printre cele mai importante beneficii asupra organismului uman se numără următoarele:

  • Conferă energie și o senzație prelungită de sațietate, datorită conținutului bogat în carbohidrați.
  • Din aceleași motive, tapioca poate fi un ingredient excelent pentru cei care vor să-și sporească aportul zilnic de calorii și să crească în greutate în mod sănătos.
  • Datorită indicelui glicemic ridicat, aceasta este recomandată pentru consumul zilnic, ca parte a unei diete echilibrate, pentru persoanele cu hipoglicemie.
  • Este un aliment ușor de digerat, fiind potrivit tuturor categoriilor de vârstă, de la bebeluși, la seniori. În același timp, tapioca poate fi un bun adjuvant în recuperarea medicală a persoanelor care au suferit intervenții chirurgicale, boli prelungite sau au avut tulburări de nutriție.
  • Nu conține colesterol și poate înlocui cu succes un mic-dejun sau un fel de mâncare mai puțin sănătos. De asemenea, tapioca este o variantă mult mai sănătoasă pentru persoanele care au un nivel crescut al colesterolului, acestea fiind predispuse la arterioscleroză, infarct miocardic sau accidente vasculare cerebrale.
  • Facilitează circulația sangvină și reduce tensiunea arterială. Cantitatea însemnată de fier din tapioca previne anemia, fierul fiind esențial pentru producerea de globule roșii și pentru creșterea fluxului sangvin din organism. Potasiul, care se găsește de asemenea în tapioca, are rol vasodilatator, reducând tensiunea arterială și toate riscurile medicale asociate cu aceasta.
  • Datorită mineralelor prezente în tapioca, aceasta contribuie la menținerea densității osoase și la prevenirea osteoporozei, odată cu înaintarea în vârstă.

Pe lângă utilitatea ei gastronomică, tapioca are și proprietăți antibacteriene și cicatrizante pentru corpul uman. Aplicată extern, sub forma unei paste, în combinație cu câteva picături de lichid, tapioca calmează iritațiile pielii și previne infecțiile.

Greutate 375 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Taitei de tapioca 375g – Viet Niam”

0
X