Tarhon – condiment bio:

Gramaj – 20g

Tarhon – condiment bio este o planta rafinata ce beneficiaza de numerosi fito-nutrienti care sunt indispensabili pentru o sanatate optima.

Tarhon – condiment bio – Compozitie:

Tarhonul are in componenta uleiuri volatile ce contin compusi aromatici de tip fenol- metil- eter, estragolul, cumarine, flavonoide, mucilagii, minerale, vitamine.

Frunzele mai conţin hidrocarburi terpenice, aldehida anisica, acetaldehida, vitamine B1, C.

Tarhon -condiment bio – Actiune:

Preparatele fitoterapeutice pe baza de tarhon au actiune antiinflamatorie, dezinfectanta, antiinfectioasa, decongestiva, antivirala, antibacteriana, antispastica, carminativa, stomahica (stimuleaza apetitul, favorizeaza digestia), diuretica, actiune antiparazitara, fiind eficient pentru eliminarea viermilor intestinali.

Indicatii terapeutice:

Tarhonul este recomandat în afectiuni digestive (aerofagie, aerocolie, flatulenta, colopatie spastica, colita de fermentatie), hipotonie si/ sau hiposecretie gastrica, anorexie, guta, retentie hidrica, boli cardiace, renale, hepatice, ascita.

In uz extern poate fi folosit pentru calmarea durerilor in caz de nevralgii si reumatism.

Valori nutriționale:
Valoare per
Calorii (kcal) 295
Lipide totale 7 g
Lipide saturate 1,9 g
Lipide polinesaturate 3,7 g
Lipide mononesaturate 0,5 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 62 mg
Potasiu 3.020 mg
Carbohidrați 50 g
Fibre alimentare 7 g
Proteine 23 g
Vitamina A 4.200 IU Vitamina C 50 mg
Calciu 1.139 mg Fier 32,3 mg
Vitamina D 0 IU Vitamina B6 2,4 mg
Vitamina B-12 0 µg Magneziu 347 mg

Tarhon – condiment bio – Idei de servire:

Planta este deosebit de populara in bucataria franceza si georgiana si este utilizata pentru a condimenta sosuri (cremoase), salate, precum si supe, legume si untul cu verdeturi. Aroma tarhonului iese in evidenta cand este combinat cu produse acide, precum aromele otetului, mustarului, vinului si sucului de lamaie. Frunzele proaspete si uscate de tarhon adauga o aroma delicioasa mancarurilor, in special cand sunt combinate cu piper negru, patrunjel, usturoi si marar. De asemenea, tarhonul este rezistent la caldura si poate fi gatit pentru perioade mai lungi de timp fara a pierde multa aroma.

Curiozitati:

Aroma erbacee subtila a tarhonului are un gust usor amar si aminteste putin de anason. Tarhonul francez si german au o aroma mult mai intensa, dulce si picanta decat tarhonul rusesc sau siberian cu gust amar. Numele tarhonului provine din cuvantul grecesc pentru dragon sau sarpe – de fapt, un alt nume pentru tarhon este „iarba dragonului”. Acest lucru se datoreaza superstitiei larg raspandite conform careia tarhonul putea tine la distanta aceste creaturi periculoase. Radacinile rasucite, in forma spiralata ale plantei de tarhon erau asociate, de asemenea, cu dragonii.

Greutate 20 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Tarhon – condiment Bio 20g – Sonnentor”

0
X