Ulei de masline Koroneiki 250ml – Solaris

15,40 lei

Stoc epuizat

Compară
SKU: 10-39 Categorii: , Etichetă:

Ulei de masline Koroneiki:

Gramaj – 250 ml

Ulei de masline Koroneiki este un ulei de calitate superioara direct din masline, obtinut doar prin procedee mecanice.

Ulei de masline koroneiki – Ingrediente:

Ulei de masline presat la rece.

Valori nutritionale /100g: Valoare energetica – 3389kj/824kcal

  • Grasime – 91.6 g din care acizi grasi saturati – 12.8 g, mononesaturati – 70.5 g, polinesaturati – 8.3 g
  • Glucide – 0 g din care zaharuri – 0 g
  • Fibre – 0 g
  • Proteine – 0 g
  • Sare – 0 g.

Mod de utilizare:

Acest produs se poate utilza in stare cruda la salate, dar si la alte preparate culinare.

Proprietati si beneficii:

Uleiul de masline este o sursa de sanatate si energie pentru orice varsta, care acopera nevoile nutritionale zilnice si reprezinta baza faimoasei diete Mediteraneene.

Culoarea nu dovedeste intotdeauna calitatea uleiului. Nuanta unui ulei bun de masline poate sa varieze de la verde(daca are clorofila ca element principal) pana la galben auriu (daca are caroten). Uleiul de masline, consumat regulat, reduce riscul imbolnavirilor de inima, reechilibreaza colesterolul si scade tensiunea hipertensivilor.

Consumul de grasimi si uleiuri ar trebui sa constituie maximum 33% din necesarul zilnic de nutrienti – 95 de grame pentru barbati, adica sapte lingurite si 70 de grame pentru femei, adica cinci lingurite.

Grasimi monosaturate: deoarece nu sunt usor distruse prin oxidare, este mai putin probabil ca aceste grasimi sa favorizeze infundarea arterelor si, ori de cate ori este posibil, trebuie sa inlocuiasca grasimile saturate si trans.

Uleiul de masline este mult mai bun pentru prepararea mancarii prin prajire, fata de celelalte uleiuri si poate fi refolosit de pana la cinci ori. Nu suporta modificari de structura atunci cand este incalzit si isi pastreaza valorile nutritive mai bine decat alte uleiuri.

O problema importanta este incalzirea uleiului inainte de a fi consumat. Una dintre cele mai stabile grasimi la temperaturi inalte este uleiul de masline. Cel mai pur ulei de masline are punctul de ardere in jur de 406-468 grade Fahrenheit. Uleiul extravirgin de masline are punct de ardere la aproximativ 250 de grade Celsius. Fiindca este rezistent la temperaturi mari, uleiul de masline poate fi folosit de mai multe ori.

 

 

Greutate 250 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Ulei de masline Koroneiki 250ml – Solaris”

0
X