Zahar vanilat bio:

Gramaj – 50g

Zahar vanilat bio este un condiment ce nu trebuie sa lipseasca din bucataria niciunei gaspodine.

Zahar vanilat bio – Ingrediente:

  • 94% zahar din sfecla
  • 6% bete de vanilie macinate

Ingredientele provin din agricultura ecologica.

Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 1677 kj/ 395 kcal

  • Grasimi – <0.5 g din care acizi grasi saturati – <0.1 g
  • Carbohidrati – 97 g din care zaharuri – 97 g
  • Proteine – <0.5 g
  • Sodiu – <0.1 g

Curiozitati:

Aroma vaniliei naturale se datoreaza vanilinei (aldehida), pe care o contine in proportie de 1,16-2,75%, in functie de calitate. Vanilia naturala este utilizata in cofetarie si in arta culinara. Aceasta este inlocuita de obicei cu vanilina, substanta obtinuta pe cale sintetica si care este identica cu vanilia naturala pe care o contin pastaile de vanilie.

Vanilia sintetica se obtine prin metode diferite. Unele metode utilizate folosesc ca substanta initiala guaiacolul (eterul metilic al pirocatechinei), iar altele eugenonul, care se obtine din uleiul eteric de cuisoare.

Zaharul vanilat este zaharul aromatizat cu minimum 10% vanilie uscata, iar zaharul vanilinat este zaharul pudra amestecat cu 0,3% etilvanilina. Intre zaharul vanilat si cel vanilinat exista o mare diferenta.

Butoanele de vanilie sunt fructele orhideei Vanilia planifolia si ale altor specii inrudite, care se cultiva in tarile tropicale. Plantele incep sa rodeasca in al treilea an de viata si pot fructifica o perioada destul de indelungata (circa 40 de ani).

Fructele vaniliei se prezinta sub forma de pastai care ating lungimea de 12-25 cm si latimea de 4-8 mm, iar in interior au un continut gelatinos (balsamic), in care se gasesc seminte marunte. Acestea se culeg inainte de a ajunge la maturitate. Dupa cules, fructele se tin o anumita perioada la soare, apoi se strang in legaturi, se infasoara intr-o stofa de lana si se expun la soare pentru fermentare, in timpul acestui proces, pastaile capata o culoare inchisa.

Vanilia de calitate buna trebuie sa prezinte pastai lungi de culoare bruna-neagra, flexibile, intregi, cu un continut ferm (carnos) si cu tegumentul subtire, cu un luciu slab de grasimi.

 

Greutate 50 g
Customer reviews
0
0 ratings
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review

Be the first to review “Zahar vanilat BIO 50g – Sonnentor”

0
X